Appel-speculaas crumble

on

Deze appel-speculaas crumble is een heerlijk en vooral snel gerechtje. Ideaal om als nagerecht (of de lunch) te serveren.
Maar ook als er onverwacht bezoek voor de deur staat, kom je verrassend uit de hoek door het gebruik van speculaaskruiden.  Heb je geen appels in huis, probeer het dan eens met peer.

Hoeveelheid: 3 stuks
Bereidingstijd: ca. 30-35 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Ingrediënten
Voor het deeg:
– 25 g bloem
– 20 g amandelmeel
– 20 g koude boter in kleine blokjes
– 10 g rietsuiker
– 1 tl speculaaskruiden
– 1 el amandelschaafsel

Voor de vulling:
– 2 kleine zure appels
– 10 g rietsuiker

En verder: 3 ovenvaste schaaltjes, aluminiumfolie

Bereiding
Maak een kruimeldeeg van bloem, amandelmeel, boter, suiker en speculaaskruiden. Wrijf het mengsel tussen je handen tot een korrelig deeg. Je kunt ook een foodprocessor gebruiken door enkele keren kort de pulsknop aan te zetten. Meng dan het amandelschaafsel er door.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Meng met de suiker.

Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius.

Verdeel de appelblokjes over de schaaltjes en schep daarop het kruimeldeeg.

Knip 3 stukken aluminiumfolie. Zet een schaaltje op een stuk folie, vouw de punten van de folie naar boven en draai iets in elkaar.
Bak de crumble 10 minuten, vouw de aluminiumfolie open en bak nog 10 minuten goudbruin.

TIP: Gebruik eens een (ovenbestendig) kopje als bakvorm.

 

 

2 Comments Voeg uw reactie toe

  1. INE schreef:

    super dat jullie dit doorgeven
    lekker en gemakkelijk te maken ga zo door gr ine

    1. Anja schreef:

      Dankjewel Ine!

Geef een reactie