Gezond appeltaart ontbijtje

on

Dit appeltaart ontbijtje is naast dat het superlekker is ook nog eens erg gezond! Een verantwoorde manier om je dag te beginnen met iets lekkers als appeltaart. Ben jij een moeilijk ontbijter? Dan is dit wellicht waar je naar op zoek was!
Daarnaast is dit gerechtje natuurlijk ook heerlijk als snack of nagerecht.. het kan eigenlijk altijd wel.

Hoeveelheid: voor 1 persoon
Moeilijkheidsgraad: 
makkelijk
Bereidingstijd:
5 minuten + 6 minuten airfryertijd

Ingrediënten
– 1 breaburn appel
– kneepje citroensap
– 0,5 tl honing
– 1 tl kaneel
– 1 el amandelmeel (optioneel)
– 1 handje walnoten

En verder
– 
klein ovenschaaltje/pannetje

Bereiding

Schil de appel en snijd het klokhuis eruit en vervolgens de partjes in stukjes.

Meng de appel met citroensap, honing en de kaneel. Schep het appelmengsel in een ovenbestendig bakje.

Hak de walnoten grof.
Schep het amandelmeel over de appel en bestrooi vervolgens met de walnoten, druk lichtjes aan.
Pak het bakje in met een vel aluminiumfolie (anders gaan de walnoten vliegen)

Verwarm de airfryer op 180 graden.
Bak het appeltaart ontbijtje 6 minuten in de airfryer.

 

4 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Demey marleen schreef:

    Kleeft niet aan elkaar

    1. Anja schreef:

      Hoi Marleen,
      Als je bedoelt dat het geen taartje is, dan klopt dat. Het is ook meer een ontbijtje meer met de smáák van appeltaart.
      Groetjes, Anja

  2. Jara schreef:

    Vraag: sluit je met een pannetje de “tornado” niet weg? Wordt de bodem wel heet genoeg?

    1. Anja schreef:

      Hoi Jara,
      Nee, de warmte in de airfryer is voldoende om de appel te laten garen.
      Groetjes, Anja

Geef een reactie