Aubergine pizza

Deze aubergine pizza is snel, makkelijk en smaakt echt als pizza. Maar dan zonder de welbekende pizza bodem.  Heerlijk als voorgerecht, snack, borrelhapje of als aanvulling van je diner. Eigenlijk kun je er dus alle kanten mee op!
In dit recept geven we je puur het basisrecept, uiteraard kun je ze beleggen zoals je dat bij een echte pizza zou doen. Zorg dan wel dat je alles wat kleiner snijd, je hebt namelijk ook een kleiner “oppervlakte” 🙂

Hoeveelheid: 4 personen
Bereidingstijd: ca. 10 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Ingrediënten
– 1 aubergine
– 6 tl tomatensaus
– 1 tl oregano
– geraspte kaas

Optioneel: meer toppings, zoals bosui/tomaat/salami/paprika etc

Bereiding
Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm dikte.

Bestrijk elke plak met een theelepel tomatensaus, een snufje oregano en verdeel er geraspte kaas overheen.

Bak de plakken 5 minuten op 180 graden en daarna 2 minuten op 200 graden. (zo wordt de kaas mooi goudbruin)

Tip: je kunt de aubergine in ronde of lange plakken snijden.

Geef een reactie