Bakpapier op maat knippen voor een ronde vorm

on

Worstelen om het bakpapier in de vorm te krijgen? Niet meer nodig als je onderstaande tips opvolgt! Speciaal voor jullie hebben we hiervan een filmpje en foto’s gemaakt.
Zo moet het dus altijd lukken! Laat ons vooral ook even weten of jullie het leuk vinden om meer van dit soort filmpjes te zien 🙂
Uiteraard kun je je ook op YouTube abonneren op ons kanaal; The Amazing Kitchen.

Stap 1:
Zet je vorm op een stuk bakpapier. Knip een reep bakpapier van de rol die 5 cm breder is dan de vorm.

Stap 2:
Vouw het papier 1x diagonaal (schuin). Knip het overstekende deel af.

Stap 3:
IMG_3220
Vouw het papier nog een keer diagonaal, en nog een keer. Je houdt nu de vorm van een puntzakje over.

Stap 4:
IMG_3222

IMG_3223
Leg de bakvorm ondersteboven op je werkblad. Leg het papieren puntzakje erop met de punt in het midden van de vorm. Houd het papier stil en knip de overstekende rand af terwijl je de ronding van je bakvorm volgt.

Houd rekening met de dikte van het materiaal: een aardewerken bakvorm heeft een dikke rand, een metalen een dunne.
Vouw het papier open en probeer of het past. Is het nog te groot, vouw het dan weer op dezelfde manier op en knip er nog een randje vanaf.

TIP: als je de bodem van je bakvorm invet, blijft het bakpapier goed op z’n plaats. Vet dit ook een beetje in voordat je het deeg erover verdeelt.

One Comment Voeg uw reactie toe

Geef een reactie