Bananenbrood met noten

Dit bananenbrood met noten is een heerlijk en veelzijdig baksel. Het smaakt heerlijk als ontbijt, lunch of tussendoortje.
Dit broodje past zeker binnen een gezonde levensstijl, zonder dat het gezond smaakt. Want het zit echt boordevol smaak en wij durven te garanderen dat iedereen hiervan zal smullen!

Hoeveelheid: 1 stuk
Bereidingstijd: 40 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Ingrediënten
2 bananen
– 2 eieren
– 2 tl honing
– 140 gr amandelmeel
– 2 tl bakpoeder
– 60 gr walnoten
– 3 el amandelschaafsel

en verder; 1 ronde springvorm van 18 cm doorsnede.

Bereiding
Prak de bananen fijn in een kom tot je een egale massa hebt.

Roer eieren en honing door de bananen.

Meng vervolgens amandelmeel en bakpoeder door het banaanmengsel.

Hak de walnoten grof en meng samen met het amandelschaafsel door het beslag.

Verwarm de airfryer voor op 170 graden.

Bekleed een ronde springvorm met bakpapier en vet de zijkant in.

Giet het beslag in de vorm en gebruik de bolle kant van een lepel om deze glad te strijken.

Bak het bananenbroodje 25-30 minuten in de voorverwarmde airfryer.

5 Comments

  1. erica

    21 juni 2016 at 12:30

    Kan dit ook in n gewone oven??

    1. Simone

      21 juni 2016 at 12:37

      Ja hoor dat kan gewoon. Wellicht moet je dan de oven wel een paar graden warmer zetten

  2. Hanny

    21 juni 2016 at 18:26

    Hoe bewaar ik dit het beste?

  3. Debbie Meijs Hartman

    6 januari 2017 at 17:19

    Kan ik hetgene wat over is ook invriezen?

    1. Simone

      8 januari 2017 at 08:44

      Hi Debbie,

      Ja bananenbrood kun je zeker invriezen. Zo heb je altijd een lekkere snack in huis 🙂

      Gr, Simone

Geef een reactie