Bananenbrood, een gezonde snack

Een lekker bananenbrood(je) met Nutella op de bovenkant, heerlijk van smaak en gemaakt in een handomdraai. Precies voor dit soort baksels bewaar ik altijd één banaan tot deze overrijp is.
Uiteraard kun je de Nutella vervangen door een andere notenpasta of zelfs helemaal weglaten. Zo wordt het nog een super gezond tussendoortje ook!

Hoeveelheid: 1 stuks
Bereidingstijd: 30-35 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Ingrediënten
– 1 overrijpe banaan
– 1 ei
– 1 tl honing
– 70 g amandelmeel
– 1 tl bakpoeder

– Optioneel: 1 tl nutella

en verder; 1 rechthoekig bakvormpje of 2 muffinvormpjes (siliconen heeft de voorkeur)

Bereiding
Prak de banaan fijn in een kommetje tot je een egale massa hebt.

Roer het ei en de honing door de banaan.

Meng vervolgens amandelmeel en bakpoeder door het banaanmengsel.

Verwarm de airfryer voor op 175 graden.

Giet het beslag in een rechthoekig bakvormpje of 2 muffinvormpjes.

Optioneel; verdeel 1 tl Nutella over de bovenkant van het beslag, gebruik een prikker om het beslag te verdelen over de bovenkant van de gehele vorm.

Bak het bananenbroodje 25-30 minuten in de voorverwarmde airfryer.

TIP:  Kies voor de “broodnodige” variatie eens voor één (of meer) plakjes bananenbrood in je lunchtrommeltje. Ook kinderen houden vaak van het zoete van banaan, een welkome en verantwoorde afwisseling van het dagelijkse brood.

2 Comments

  1. Syl

    21 april 2016 at 19:50

    Precies gedaan zoals ongeschreven. Echter helemaal plat. Zonder dat ik er een keer in heb gekeken. Wat heb ik fout gedaan?

    1. Simone

      22 april 2016 at 10:01

      Hi Syl, Lastig om te zeggen wat er mis is gegaan.. Wel de banaan goed fijngeprakt en er bakpoeder aan toegevoegd? Dit receptje lukt bij mij namelijk altijd.
      Was hij wel gaar? Gr Simone

Geef een reactie