Bitterkoekjescake

Wij zijn sinds een paar weken helemaal in de ban van bitterkoekjes. Bij de koffie en de thee en nu ook in de cake. Ik bakte 6 kleine cakejes met als extra smaakmaker een scheutje Licor 43. Heb je die niet in huis dan kun je ook goed een andere likeur nemen. Test eerst even of het smaakt door er één koekje in te dompelen en dit even te laten intrekken.

Hoeveelheid: 6 stuks
Bereidingstijd: 45 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Ingrediënten
– 2 eieren
– 75 g basterdsuiker
– 100 g ongezouten roomboter
– 125 g zelfrijzend bakmeel
– 85 g bitterkoekjes
– 1 el Licor 43
– snufje zout

Ook heb je nodig: 6 kleine cakevormpjes, 8 cupcakevormpjes of een kleine springvorm van ca. 18 cm doorsnede

Bereiding
Verkruimel de bitterkoekjes en besprenkel met de likeur.
Laat de roomboter zacht worden (even in de magnetron of in een pannetje op een laag pitje). Kwast de vormpjes in met gesmolten boter.
Verwarm de airfryer voor op 160 graden.
Bitterkoekjescake

Maak een cakebeslag: klop boter en suiker schuimig en lichtgeel van kleur. Voeg dan een ei toe en klop dit goed door, voeg dan het tweede ei toe en klop ook dit goed.
Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en spatel dit voorzichtig door het beslag.
Meng tenslotte de bitterkoekjes er voorzichtig door.
Verdeel het beslag over de vormpjes.

Bak de cakejes in ca. 30 minuten goudgeel en gaar. Doe de prikkertest: steek een houten prikker in de cake, als deze er droog uit komt zijn de cakejes gaar.
Laat even in de vorm afkoelen en zet ze dan op een rooster.

Bitterkoekjescake

TIP: Een chocoladesaus is er erg lekker over. Verwarm hiervoor 25 ml slagroom en meng 50 g in stukjes gehakte melkchocolade erdoor. Gebruik je pure chocolade, dan heb je iets meer slagroom nodig. Roer met een siliconenspatel de chocolade erdoor. Door de hitte van de slagroom lost de chocolade vanzelf op en ontstaat een gladde saus.

Geef een reactie