Broodjes gevuld met ei

In het weekend hebben we meestal iets meer tijd om iets lekkers voor het ontbijt te maken. Dan komen deze broodjes gevuld met ei regelmatig op tafel.
Deze broodjes zouden ook perfect zijn voor een laat ontbijt, brunch of lunch.
Een groot voordeel van de airfryer is dat deze snel warm wordt, zeker als je maar met twee broodjes tegelijk maakt in de airfryer.
We gebruiken in dit gerechtje Kaiserbroodjes omdat ze zo lekker knapperig zijn na het bakken.

Hoeveelheid: 2 stuks
Bereidingstijd: 25 minuten
Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Ingrediënten
– 2 afbak Kaiser broodjes
– 1 ei
– 1 el verse bieslook
– 2 el geraspte kaas
– 2 schijfjes tomaat
– peper

En verder: aluminiumfolie

Bereiding
Snijd de bovenkant van de Kaiser broodjes af en hol de binnenkant uit.
Let erop dat de buitenkant wel heel blijft, anders heb je kans dat je ei eruit loopt tijdens het bakken.

Hak de bieslook fijn. Meng de bieslook, geraspte kaas, ei en een snuf peper in een kommetje.

Leg op de bodem van elk broodje een schijfje tomaat (bij mij paste 1 schijfje precies in het broodje).
Verdeel vervolgens het eimengsel over beide broodjes.

Bak de broodjes 10 minuten op 180 graden in de Airfryer.
Pak de broodjes in met een velletje aluminiumfolie en bak ze nog een keer 10 minuten op 180 graden.

6 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Lennie schreef:

    Is 20 min bakken in de airfryer niet een beetje veel voor afbakbroodjes? Ik heb ze hier namelijk in 4 min op 180 graden al bruin.

    1. Simone schreef:

      In 4 minuten zijn de eieren nog niet gaar Lennie. Maar daarom pakken we ze de laatste 10 minuten ook in met aluminiumfolie.
      Uiteraard kunnen (net zoals met een oven) tijden per apparaat verschillen.

  2. Margreet schreef:

    Hoeveel calorieën zitten hierin per broodje?

    1. Simone schreef:

      Dat zou ik helaas niet durven zeggen Margreet. Wij tellen eigenlijk geen calorieën.

Geef een reactie