Airfryercake met amandelkoekjes

Voor een verjaardag bakte ik een kleine airfryercake met amandelkoekjes. Ken je de Italiaanse cantuccini met hele amandelen? Dubbel gebakken en daardoor keihard. Ze doen het prima in een cake, worden zacht tijdens het bakken, terwijl de amandelen lekker crunchy blijven.


Hoeveelheid:
8 stukken
Bereidingstijd: 1 uur
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Ingrediënten
– 100 g patentbloem
– 3 g bakpoeder
– 100 g fijne tafelsuiker
– 100 g zachte boter
– 2 eieren (op kamertemperatuur)
– 90 g cantuccini koekjes
– 1 tl vanillesuiker
– snufje zout
– 1/2 el geschaafde amandelen

En verder:
– springvorm van 18 cm doorsnede (of passend in je airfryer)

 

Bereiding
Doe de koekjes in een plastic zak en sluit met een klip of knoop. Sla met de deegroller de koekjes in grove stukken. Een paar kruimels is niet erg, maar het moet niet te fijn worden.

Klop de suiker met de boter schuimig en voeg dan een ei toe. Klop tot het ei volledig is opgenomen en voeg dan het tweede ei toe. Klop ook dit door het mengsel tot het volledig is opgenomen en klop nog een paar minuten extra.

Verhit je airfryer voor tot 160 graden.

Zeef de bloem met het bakpoeder en spatel dit lepel voor lepel door het beslag. Schep de koekjes voorzichtig door het beslag.
Vet de springvorm in, beleg de bodem met een velletje bakpapier (kijk hier hoe je dat gemakkelijk kunt doen) en vet dit ook in.

Schep het beslag in de springvorm en strijk het met de bolle kant van een lepel voorzichtig glad. Bestrooi met het amandelschaafsel.

Zet de temperatuur terug naar 145 graden. Bak in ongeveer 45 minuten de cake (de vorm gaat in het mandje) goudbruin en gaar. Als je er een prikker in steekt moet deze er schoon uitkomen. Zo niet, verleng de tijd dan nog met een paar minuten.

Cantuccinicake_2.1

TIP: Dit is een vrij kleine cake (ca. 3 cm hoog). Wil je een hogere cake bakken, voeg dan van alles nog eens 50 gram toe en 1 ei extra. Afhankelijk van de grootte van je airfryer en de hoogte van de bakvorm kun je misschien de ingrediënten ook verdubbelen.

Geef een reactie