Cake met appel en een bodem van speculaas

Voor de liefhebbers van speculaas: een cake met appel en speculaas. De koekjes worden verkruimeld en vormen zo de basis van een cake met stukjes appel. De smaken van appel en koekkruiden zijn heerlijk bij elkaar. Door een iets zure  maar toch stevige appel te gebruiken, wordt de cake ook niet te zoet.

Hoeveelheid: ca. 6-8 stukken
Moeilijkheidsgraad: niet moeilijk
Bereidingstijd: ca. 55-60 minuten

Ingrediënten
Voor de bodem
– 10 speculaasjes
– 40 g gesmolten roomboter

Voor de cake
– 100 g patentbloem
– 3 g bakpoeder
– snufje zout
– 2 eieren
– 100 g suiker
– 100 g roomboter, zacht
– 1 appel

Benodigheden
– springvorm van 18 cm
– handmixer
– bakpapier
 

Bereiding
Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier.

Verkruimel de koekjes (met bijv. een deegroller) en meng ze met de gesmolten boter. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.

Klop de eieren en de suiker schuimig. Voeg de zachte roomboter toe (eventueel even laten smelten, maar niet heet toevoegen!) en klop weer schuimig.
Meng bloem en bakpoeder en zeef boven het eimengsel. Schep om met een spatel tot er geen klontjes meer zijn.
Verdeel het beslag over de koekbodem.

Schil de appel, snijd het klokhuis er uit en het vruchtvlees in partjes. Druk de partjes appel in het beslag.

Verwarm de airfryer voor op 140 graden Celsius.
Plaats de cake in het mandje en bak in ca. 45 minuten goudbruin en gaar.

Geef een reactie