Chocoladecakejes met peer

Een chocoladedroom deze chocoladecakejes met peer. Gelukkig zijn ze niet zo heel groot en hoef je je niet schuldig te voelen als je er een eet als nagerecht. Of zomaar, omdat het zo lekker is! Chocolade en peer zijn twee smaken die echt perfect samen gaan.

Hoeveelheid: 4 stuks
Bereidingstijd: ca. 35 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Ingrediënten
– 1 losgeklopt ei
– 55 g zachte roomboter
– 50 g suiker
– 55 g bloem
– ½ tl bakpoeder
– 1 el cacaopoeder
– 1 el heet water
– 4 kleine (stoof)peertjes
– voor de garnering: geraspte chocola of nog extra cacaopoeder

En verder:  4 vuurvaste schaaltjes (van 8 cm doorsnede)

Bereiding
Laat alle ingrediënten op kamertemperatuur komen. De boter kun je evt. in een magnetron even een beetje zacht laten worden. Let op dat de boter niet te heet wordt, dan krijg je roerei als je gaat mengen). Gebruik je stoofpeertjes, laat deze dan goed uitlekken.

Meng het cacaopoeder met het hete water.
Doe ei, boter en suiker in de mengkom en klop dit schuimig. Klop er dan het cacaomengsel door. Zeef de bloem met het bakpoeder boven de kom en spatel goed door tot alle klontjes verdwenen zijn.
Verdeel het beslag over de schaaltjes en druk een peertje in het beslag.

Verwarm de airfryer voor op 160 graden.

Zet de schaaltjes in het mandje van de airfryer.
Bak de cakejes ongeveer 15-20 minuten. Ze zijn gaar als een erin gestoken prikker schoon blijft.

Laat afkoelen op een rooster. Kwast de peertjes in met een beetje ahornsiroop of honing om ze mooi te laten glanzen.
Bestrooi ze eventueel nog met (geroosterd) amandelschaafsel, geraspte chocola of cacaopoeder.

Serveer de cakejes in het schaaltje.

5 Comments

  1. Trudie

    10 november 2016 at 11:15

    Moeten de peertjes al gestoofd zijn of rauw

    1. Anja

      10 november 2016 at 14:40

      Hoi Trudie,

      het kan allebei, maar als je rauwe peertjes gebruikt is het wel belangrijk dat ze ook al rijp zijn, anders worden ze tijdens het bakken niet zacht.

      Groetjes, Anja

  2. Joke

    1 april 2017 at 21:39

    Kan je in de airfreyer ook siliconenvormen gebruiken?

    1. Anja

      2 april 2017 at 12:07

      Hoi Joke,
      Ja dat kan zeker wel, ik doe het zelf ook regelmatig.
      Veel bakplezier!

Geef een reactie