Croissantbrood met kaneel

Dit croissantbrood met kaneel is overheerlijk bij het ontbijt, lunch of zo tussendoor. Een feestelijk gerechtje dat al lekker is om zo te eten, maar nog lekkerder is met een likje roomboter. Want waarom standaard croissantjes bakken als je er ook deze versie van kunt maken?
Het moet wel langer in de airfryer dan een standaard croissantje, maar ik beloof je; het is het waard!

Hoeveelheid: 1 broodje van 18 cm
Bereidingstijd: 10 minuten + 50 minuten baktijd
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Ingrediënten
– 1 blik super croissants van Danerolles
– 4 el suiker
– 1 tl kaneel
– 1 ei

Ook nodig;
– ronde springvorm van 18 cm
– bakpapier
– deegroller

Bereiding
Haal het croissantdeeg uit de verpakking. Deze bestaat uit 3 vierkanten, haal deze los en leg op elkaar.
Rol er enkele keren met een deegroller stevig overheen zodat de plak ongeveer de helft groter is.

Meng in een kommetje de suiker en kaneel door elkaar en verdeel dit over het deeg;
croissantbrood
Rol hier enkele keren overheen zodat de kaneelsuiker goed in het deeg wordt gedrukt.
Snijd de plak in lange, dunne repen.

Bekleed de bodem van de springvorm met een vel bakpapier.

Pak 1 reepje deeg aan beide uiteindes vast en draai tot een spiraal;
croissantbrood
Leg deze in de springvorm tegen de rand.

Herhaal dit met de overige repen tot de gehele bodem van de springvorm bedekt is;
croissantbrood

Klop het ei los en bestrijk hiermee de bovenkant van het croissantbrood.
(je hebt niet het gehele ei nodig, gewoon een dun laagje)

Zet de springvorm in de airfryer en bak 10 minuten op 175 graden Celsius.

Verlaag de temperatuur naar 160 graden en bak nog eens 40 minuten.
Kijk na 30 minuten even of het croissantbrood al gaar is.

 

Geef een reactie