Croutons zelf maken

Croutons zijn bijna onmisbaar in een lekkere in een salade. Juist dat knapperige geeft er een extra dimensie aan. Croutons zelf maken is zo gemakkelijk dat je dit eigenlijk geen recept meer kunt noemen. Je kunt ze puur natuur laten, maar met een vleugje knoflook zijn ze ook niet te versmaden. Gebruik bij voorkeur oud brood, zoals een restje wit of bruin (stok)brood.

Hoeveelheid: ca. 4 personen
Bereidingstijd: 5 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Verwarm je arifryer voor op ongeveer 180-200 graden.

Snijd het brood in blokjes van ongeveer 1×2 cm (of kleiner als je dat lekkerder vind).
Besprenkel met olijfolie en schud even om zodat alle blokjes met een laagje olijfolie bedekt zijn. Ik gebruikte voor een hard broodje ongeveer 1/2 eetlepel olijfolie.

Bak de croutons in ongeveer 2-5 minuten goudbruin en knapperig. De baktijd is niet alleen afhankelijk van de hoogte van de temperatuur en de grootte. Mijn broodje was al enkele dagen oud en dit was op 200 graden binnen 2 minuten al klaar.

Laat op een rooster even afkoelen voordat je ze opbergt anders worden ze alsnog zacht.

One Comment Voeg uw reactie toe

Geef een reactie