Eenpersoons kaasfondue of borrelhapje

on

Heb je geen zin om te koken en je bent alleen thuis, maak dan eens deze eenpersoons kaasfondue! Lekker met knapperige groenten en stokbrood om te dippen. De kaasdip is natuurlijk ook heel goed als borrelhapje te gebruiken. Serveertip: koop een kaasje in een spanen doosje, dat staat leuk op tafel.

Hoeveelheid: 1 portie
Bereidingstijd: ca. 25 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Benodigdheden
– 1 camembert kaasje
– 2 teentjes knoflook
– 1 el witte wijn
– 1 el grof gehakte walnoten
– 1/2 el gehakte peterselie
– aluminiumfolie
– voor erbij: verse groenten zoals wortel, bleekselderij, broccoli en stokbrood

Bereiding
Haal de kaas uit de verpakking en leg hem terug in het spanen doosje. Vouw de aluminiumfolie er omheen. Is de kaas niet in een houten doosje verpakt, of heb je geen aluminiumfolie, dan kun je ook een passend ovenschaaltje gebruiken.

Snijd de korst aan de bovenkant van de kaas weg.
Hak de knoflook fijn en verdeel deze over de kaas.

Verwarm airfryer voor op 150 graden.
Bak de kaas ca. 20 minuten in de airfryer (de tijd is een beetje afhankelijk van de grootte van je kaasje).
Roer na 15 minuten, als de kaas al een beetje zacht geworden is, de wijn erdoor.
Maak -terwijl de kaas in de airfryer staat- de groenten schoon en snijd deze in smalle repen. Snijd ook het brood in repen.

Haal de kaas uit de airfryer, zet op een schaaltje en strooi er de walnoten en gehakte peterselie over.

Serveer meteen!

Variatietip: elke zachte kaas die makkelijk smelt, is geschikt hiervoor. Neem wel een kaas met een korstje als je hem “heel” wilt houden. Gebruik je harde kaas, dan zal die niet zo snel smelten.  Ook erg lekker is bijvoorbeeld  een schaaltje verse geitenkaas met honing, knoflook en rozemarijn.

Geef een reactie