Gebakken aubergines

Deze gebakken aubergines zijn een perfect bijgerecht voor elk seizoen. Ze zijn multifunctioneel, want ze combineren goed met verschillende gerechten.
Denk bijvoorbeeld aan couscous, aardappeltjes, een frisse salade, bij de bbq enzovoort.

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd:
ca. 35 minuten
Moeilijkheidsgraad: 
gemakkelijk

Benodigdheden
– 1 aubergine
– 1 handje verse oreganoblaadjes (of 1 theelepel gedroogde)
– 3 el olijfolie
– 1 el fijngehakte bieslook
– peper en zout
– eventueel een beetje citroensap

Bereiding
Snijd de aubergine overlangs in tweeën, maak dan met je mes kruislings inkervingen maar zorg ervoor dat je niet door de schil snijdt.
Pluk de oreganoblaadjes van de takjes en steek die verdeeld in de aubergine.
Gebruik je gedroogde oregano, vermeng die dan met 2 eetlepels olijfolie.

gebakken aubergine

Druppel over elke helft 1 eetlepel olijfolie en bestrooi met een beetje zout.
Leg beide helften in het mandje van de Airfryer, zet de temperatuur op 180 graden Celsius en de tijd op 20 minuten. Voorverwarmen is niet nodig.

gebakken aubergine

gebakken aubergine

Meng ondertussen de laatste eetlepel olijfolie met de bieslook, breng op smaak met peper en zout en eventueel een kneepje citroensap.

Leg de gebakken aubergines op een mooie schaal en druppel er de dressing over.

Geef een reactie