Gegrilde grapefruit met honing

Vandaag delen we een overheerlijk ontbijtje met jullie, namelijk; gegrilde grapefruit met kaneel en honing. Er zijn veel mensen die grapefruit te bitter vinden om zo te eten, daar heb ik persoonlijk geen last van; ik vind ze heerlijk! Maar door de grapefruit te grillen met honing en kaneel wordt hij wat zoeter en zit hij boordevol smaak. Wat mij betreft een heerlijk ontbijtje of een aanvulling op je ontbijt.

Hoeveelheid: 1 grapefruit
Bereidingstijd: 12 minuten
Moeilijkheidsgraad:  gemakkelijk

Ingrediënten
– 1 grapefruit
– 1 volle tl honing
– halve tl kaneel

Bereiding
Snijd de grapefruit doormidden. Gebruik een scherp mesje (of een speciaal grapefruit mesje) om het vruchtvlees los te snijden van de vliesjes.

Bestrooi de 2 helften met het kaneel en daarna met de honing.

Bak de 2 grapefruit helften 8 minuten op 170 graden Celsius in je airfryer.

2 Comments

  1. Ria Hamers-Puts

    12 augustus 2016 at 11:44

    Jammer dat je niet weet dat als fruit verwarmt wordt boven 37 graden dat er geen enkele vitamine meer overblijft. Dan is het alleen nog maar voeding om te vullen of om de lekkere smaak. Vers fruit mag i.v.m. behoud van de vitamine alleen nuchter gegeten worden. succes verder en groetjes, Ria

    1. Simone

      12 augustus 2016 at 11:55

      Hi Ria,

      Zoals met (bijna) alle groenten en fruit zit er inderdaad meer vitamine in als het niet verhit wordt. Alleen nuchter op de maag is denk ik niet wat je bedoeld, maar we snappen je punt.
      Uiteraard raden wij niet aan om alle fruit standaard verhit te eten.

      Gr, Simone

Geef een reactie