Geroosterde kikkererwten

on

Geroosterde kikkererwten smaken heerlijk bij een vegetarische stoofpot. Serveer de erwten apart, zodat ze lekker knapperig blijven. Natuurlijk kun je ze ook als tussendoortje eten, een gezonde snack.
Zet de temperatuur van je airfryer echter niet te hoog, want dan zijn gepofte kikkererwten het resultaat!

Geroosterde Kikkererwten

Hoeveelheid:  ca. 4 porties
Bereidingstijd: 15  minuten
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Ingrediënten
– 1 glas of blikje kikkererwten
– 1 tl ras el hanout of harissa specerijenmengsel
– 2 tl olie
– zout

Bereiding
Doe de kikkererwten in een zeef en spoel ze schoon. Het vocht waarin ze ingemaakt worden bevat veel zetmeel en dat maakt dat de erwten niet echt knapperig gebakken kunnen worden. Laat goed uitlekken.

Als je specerijen gebruikt, kun je deze eerst even roosteren zodat de smaken vrijkomen, maal daarna eventueel nog fijn in de vijzel.
Heb je geen ras el hanout of harissa in huis, kies dan voor bijvoorbeeld knoflookpoeder en paprikapoeder.

Verwarm de voor airfryer op 160 graden.

Meng de erwten met de specerijen en de olie en bak in het mandje in ca. 15 minuten knapperig en goudbruin. Schud af en toe om.

Geroosterde Kikkererwten

Laat de erwten afkoelen op keukenpapier. Hierdoor worden ze nog iets knapperiger. Bestrooi met zout of zoutflakes.

Geroosterde Kikkererwten

 

 

 

2 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Krista schreef:

    Help! Ze poffen!

    1. Anja schreef:

      Hoi Krista,
      Een beetje kan wel. Laat je ze te lang liggen dan gebeurt het inderdaad. Misschien de temperatuur iets lager zetten? Ik weet natuurlijk niet welke airfryer je hebt, deze zijn in een Philips XL gebakken.
      Groetjes, Anja

Geef een reactie