Gevulde komkommer met rijst en kaas

Deze gevulde komkommer met rijst en kaas is een heerlijk en makkelijk bijgerecht. Het aller makkelijkste is om dit gerechtje te maken met een restje rijst, maar uiteraard kun je er ook speciaal de rijst voor koken. Dit gerechtje is ook ontstaan door te koken met restjes; ik had namelijk wat rijst over en wilde er een lekkere lunch mee maken. Na een blik in de koelkast kwam ik er al vrij snel achter dat ik niet zoveel in huis had. Maar wel een komkommer en geraspte kaas!

Hoeveelheid: 4 stuks
Bereidingstijd: 10 minuten + 8 minuten baktijd
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Ingrediënten
– 
1 komkommer
– 60 gr rijst (of een kommetje gekookte rijst)
– 5 el geraspte kaas
– zout en peper

Eventueel: peterselie en rode peper ter garnering

Bereiding

Was de rijst tot het water niet meer troebel ziet.
Kook vervolgens de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de komkommer doormidden en de helften in de lengte doormidden.
Schep de zaadlijsten eruit met een lepeltje.

Breng de gekookte rijst op smaak met zout en peper.

Verdeel de gekookte rijst over de komkommerhelften.
Bestrooi met de geraspte kaas.

Leg de komkommerhelften in de airfryer en bak ze ongeveer 8 minuten op 180 graden. (of tot de kaas gesmolten is)

Garneer eventueel met wat peterselie en rode peper.

Geef een reactie