Havermoutmuffins

Deze havermoutmuffins zijn niet alleen erg lekker, maar ook nog eens een gezond en verantwoord tussendoortje. We voegen maar een beetje suiker toe in het recept maar deze zou je uiteraard ook weg kunnen laten. Als je een goede overrijpe banaan gebruikt is deze ook al zoet van zichzelf. Eigenlijk kunnen wij ons ook zomaar voorstellen dat je deze als aanvulling bij je ontbijt of lunch eet.

Wij voegen als extraatje nog lijnzaad en rozijnen toe, uiteraard kun je dit weglaten of vervangen door andere ingrediënten die je lekker vindt. Denk maar eens aan appel, noten of bijvoorbeeld chocolade. Vervang ook eens de koekkruiden door kaneel.

Hoeveelheid: 5 stuks
Bereidingstijd: 12 minuten + 15-20 minuten baktijd
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Ingrediënten
– 1 ei
– 1 rijpe banaan
– 50 ml (plantaardige) melk
– 60 gr havermoutmeel
– 1 tl bakpoeder
– 15 gr suiker
– 1 tl koekkruiden
– snufje zout
– 3 el gebroken lijnzaad
– 4 el rozijnen

Bereiding

Doe het ei, banaan in plakken en de melk in de blender. Mix tot een egale massa.
Giet het mengsel vervolgens in een kom.

Meng het havermoutmeel en bakpoeder door het ei mengsel.
Voeg vervolgens de suiker, koekkruiden en een snufje zout toe en meng goed door.
Schep het lijnzaad en de rozijnen door het beslag.

Schep het mengsel in siliconen muffinvormpjes. Bekleed deze eventueel nog met een vierkant stukje bakpapier.

Verwarm de airfryer voor op 170 graden Celsius.

Bak de muffins ins 15-20 minuten gaar in de airfryer.

Geef een reactie