Muffins met skyr en appel

Is het nu een muffin of toch een zoet broodje? De muffins met skyr – een magere dikke yoghurt die op kwark lijkt – krijg je een smaak die wat wegheeft van zoete (kwark)broodjes. Dus ideaal voor ontbijt en lunch, om mee te nemen naar je werk of gewoon als tussendoortje.
Er wordt weinig suiker aan toegevoegd, maar door appel te gebruiken in de vulling worden ze toch wat zoeter. Eenmaal geproefd, ben je fan en dan kun je natuurlijk ook variëren in fruit (denk aan peer, rozijnen of met specerijen zoals kaneel of met grof gehakte noten.

Muffins met skyr

Ingrediënten, voor 6 stuks
– 125 g skyr
– 50 g suiker
– 1 tl milde olijfolie
– 1 ei
– 125 g bloem
– 1 tl bakpoeder
– halve appel, in blokjes
– 1 eierdooier, losgeklopt

Bereiding

Zet de muffinvormpjes klaar met erin papieren vormpjes of vierkante bakpapiertjes.

Mix in een kom skyr, suiker, olijfolie en kaneel doorelkaar. Voeg 1 ei toe en mix weer goed door. Zeef de bloem en bakpoeder boven het skyrmengsel en meng weer goed. Schep vervolgens de blokjes appel door het beslag.

Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.

Verwarm de airfryer voor (zie onderstaand voor temperatuur), plaats de muffins in het mandje en bak gedurende 15 minuten.
Open de lade en kwast elke muffin in met eidooier. Sluit de lade weer en bak de muffins nog ca. 10-15 minuten of tot ze helemaal gaar zijn.

Bereidingstemperatuur:
Klein model airfryer: voorverwarmen op 170 graden
Groot model airfryer (XL/XXL): voorverwarmen op 160 graden
Oven: voorverwarmen op 180 graden hetelucht

Geef een reactie