Pasta met gehaktballetjes in tomatensaus

on

Als ik heel eerlijk ben, vind ik niks zo lekker als een pasta ovenschotel met flink veel kaas. Mjam! Zo ook vandaag, er was van gisteren een portie pasta met gehaktballetjes in tomatensaus over. Nét genoeg voor een persoon.
Heb je helemaal geen zin of tijd om te koken, maak alles dan de dag ervoor of koop de gehaktballetjes en de saus bij de slager/in de buurtsuper. Terwijl je ovenschotel staat te bakken in de airfryer heb je nog genoeg tijd om een frisse groene salade te maken.

Hoeveelheid: 1 portie
Bereidingstijd: 20 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Ingrediënten
– 1 portie gekookte pasta (ca. 100 gram ongekookt)
– 6 gehaktballetjes (ca. 100 gram)
– ca. 100 ml tomatensaus
– 3 of 4 el geraspte belegen kaas
– 2 el geraspte Parmezaanse kaas
– eventueel 1 el verkruimeld geroosterd witbrood of paneermeel
Ook nodig:
– 1 ovenschaal van ca. 18 cm doorsnede

 

Bereiding

Verwarm de airfryer voor op 160 graden.

Schep de pasta in de ovenschaal, daarop de gehaktballetjes, tomatensaus. Meng de geraspte kaas met het verkruimeld brood. Het geroosterd broodkruim of paneermeel maakt de kaas een beetje knapperig.

Zet de schaal in de airfryer en bak gedurende 12-15 minuten goudbruin en warm.

Wil je de gehaktballetjes graag zelf maken, klik dan hier voor een link naar het recept op www.anjasfoodblog.nl.

TIP: in mijn airfryer wordt het paneermeel meteen weggeblazen. Hiervoor dek ik de schaal dan de eerste 10 minuten af. Heeft je airfryer een deksel, dan is dit handig. Gebruik anders een licht ingevet vel aluminiumfolie, of een spatschermpje.

Geef een reactie