Pestochampignons met kaas

Gevulde champignons zijn ons favoriete hapje bij de borrel, zo ook deze pestochampignons met kaas. Het is niet moeilijk te maken. En -eerlijk is eerlijk-  met zelfgemaakte pesto toch het lekkerst! Heb je de ingrediënten voor verse pesto niet in huis, neem dan een goede kwaliteit kant-en-klare pesto uit de supermarkt.

Hoeveelheid: ca. 15 stuks
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Bereidingstijd: ca. 15 minuten

Ingrediënten
– 250 g champignons
– 4 el pesto
– 3 tl amandelmeel
– 30 g geraspte kaas

Voor de pesto:
– 1 grote plant basilicum (je hebt ca. 60 gram nodig)
– 100 g Parmezaanse kaas, fijn geraspt
– 50 g pijnboompitten
– 1 teen knoflook, geperst
– 100-200 ml zeer goede olijfolie
– peper en zout

Bereiding
Begin met de pesto. Gebruik hiervoor een staafmixer, blender of keukenmachine. Of maak er handwerk van met een vijzel. Knip de basilicum af (de stengels gebruik je ook), spoel schoon en hak grof zodat ze in het messenbakje passen. Voeg de pijnboompitten, knoflook en kaas toe en maal alles tot een grove of fijne massa (net wat je lekker vindt). Voeg de helft van de olie toe en laat draaien tot alles goed gemengd is tot een dikke saus. Heb je hem graag wat dunner, voeg dan nog wat olie toe. Breng op smaak met zout en peper. Pesto kun je zeker een week in de koelkast bewaren. Gebruik dan wel een schone pot, spoel deze uit met kokend water en giet een laagje olijfolie over de pesto.

Nu dan verder met de champignons.
Maak ze schoon met een stukje keukenpapier of een vochtig doekje.
Draai de steeltjes uit de champignons en hol ze iets uit.

Meng de pesto met het amandelmeel tot een egale massa.
Verdeel het pesto mengsel over de champignons en leg ze in een ovenschaal. Verdeel de kaas over de champignons.

Zet het schaaltje in de airfryer en bak de champignons ca. 8 minuten op 180 graden Celsius of tot de kaas gesmolten is.

Geef een reactie