Roze koeken

Iedereen kent ze wel: roze koeken. Wist je dat je ze ook heel gemakkelijk zelf kunt maken? Je hebt niet veel ingrediënten nodig en het glazuur kun je prima kant-en-klaar kopen.
Vind je het leuker om ook het glazuur zelf te maken? Dat is ook nog eens appeltje-eitje!

Hoeveelheid: 2 stuks
Bereidingstijd: 35 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Ingrediënten
– 50 g roomboter, op kamertemperatuur
– 50 g suiker
– 1 ei, op kamertemperatuur
– 50 g zelfrijzend bakmeel
– roze en wit glazuur (gekocht of zelf gemaakt)

Bereiding
Klop de roomboter en de suiker met een handmixer of in de keukenmachine tot een luchtige, lichtgele massa.
Voeg het ei toe en klop tot dit geheel is opgenomen.
Zeef het bakmeel erin en meng tot je een mooi egaal beslag hebt.

Vet je vormpjes in met een beetje boter en verdeel het beslag erover.

Verwarm de airfryer enkele minuten voor op 160 graden Celsius.

Bak de koeken vervolgens 17 minuten in de voorverwarmde airfryer.

Laat de koeken afkoelen en maak ondertussen het glazuur (volgens de aanwijzing op de verpakking of door het zelf te maken).

Haal de koeken uit de vormpjes.

Verdeel het glazuur over de koeken en strijk voorzichtig glad met een mes.
Laat het glazuur even drogen en trek dan met wit glazuur een randje.

TIP:  Wil je het roze glazuur zelf maken? Dat kan bijvoorbeeld door 150 gram poedersuiker met 1 el bieten- of frambozensap te mengen.

2 Comments

  1. Roze koeken - foodquotes

    13 mei 2016 at 10:15

    […] Het recept voor deze roze koeken is verplaatst naar The Amazing Kitchen. […]

  2. Roze koeken - Speeltuin

    21 juni 2017 at 11:04

    […] Het recept voor deze roze koeken is verplaatst naar The Amazing Kitchen. […]

Geef een reactie