Stroopwafelcake

De stroopwafelcake, je kent hem vast wel. Wist je dat je die ook net zo makkelijk gewoon zelf maakt?! Een overheerlijke cake die heerlijk is bij een kopje thee of koffie. Lekker genieten 🙂
Voor deze cake gebruikten we een kleine tulbandvorm die we vonden bij de Lidl. Gebruik je een kleine springvorm? Dan is het wellicht raadzaam de ingrediënten te verdubbelen zodat je een iets grotere cake krijgt. Let dan wel op dat je de baktijd ook moet verlengen.

Hoeveelheid: 1 kleine cake voor 5/6 personen
Bereidingstijd: 10 minuten + 30 minuten baktijd
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Ingrediënten
– 100 gr roomboter (zacht, op kamertemperatuur)
– 80 gr suiker
– 2 eieren
– 100 gr zelfrijzend bakmeel
–  0,5 tl kaneel
– 2 stroopwafels

– extra roomboter en bakmeel voor de cakevorm

Bereiding
Doe de boter en suiker in een kom en mix deze samen romig.

Voeg de eieren toe en mix tot je een egaal mengsel hebt.

Zeef het bakmeel erboven en voeg de kaneel toe. Mix door tot je een egaal beslag hebt.

Snijd de stroopwafels in kleine stukjes en spatel door het beslag.

Vet de cakevorm in met wat roomboter en bestuif met bakmeel. Klop het overige bakmeel eruit.

Schep het cakebeslag in de vorm en verdeel gelijkmatig over de vorm.

Zet de vorm in de airfryer en bak de cake 30 minuten op 160 graden Celsius.
(voorverwarmen is niet nodig)

2 Comments

  1. Tertia Mulder

    4 december 2016 at 19:08

    Heeeeeerlijk! Ik heb deze cake gemaakt en hij kwam goed gelukt uit mijn Airfryer. Welke formaat springvorm hebben jullie overigens gebruikt?

    1. Simone

      4 december 2016 at 19:55

      Fijn om te horen Tertia!
      Wij gebruikten een kleine tulbandvorm van ongeveer 17 cm.

Geef een reactie