Vispakketje met pesto

Dit vispakketje met pesto zit boordevol smaak en is ook nog eens super makkelijk te maken. Een win-winsituatie als je het mij vraagt!
Het voordeel van deze pakketjes is dat je de vis kunt gebruiken die jij het lekkerste vindt. Wij gebruikten zelf kabeljauw. Houd er wel rekening mee dat de baktijd afhankelijk is van hoe dik/dun jouw visfilet is.
In deze pakketjes stomen we de vis gaar en blijven alle voedingsstoffen behouden.

Hoeveelheid: 2 personen
Moelijkheidsgraad: makkelijk
Bereidingstijd: 10 minuten + 8 minuten in de airfryer

Ingrediënten
– 2 witvis filets (bijvoorbeeld heek, kabeljauw of tilapia)
– 1 courgette
– 6 kerstomaatjes
– 2 el pesto
– olijfolie
– zout en peper

En verder:
aluminiumfolie of bakpapier

Bereiding
Was de courgette, snijd de uiteindes eraf en snijd doormidden.
Gebruik een mandoline om dunne plakken te schaven (met de hand kan natuurlijk ook). Halveer de kerstomaatjes.

Neem 2 vellen aluminiumfolie of bakpapier.
Verdeel de courgette in het midden van de folie, bestrijk deze licht met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
Leg hierop de visfilet en de kerstomaatjes. Verdeel 1 el pesto over beide visfilets.

Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius.

Vouw de pakketjes dicht en bak de pakketjes 12 minuten in de voorverwarmde oven.

Geef een reactie