Warm fruit met yoghurt

on

Met het overheerlijke fruit dat nu overal verkrijgbaar is maak je de lekkerste gerechtjes! Dit recept is 1 van onze favorieten.
Een licht ontbijt of lunch doet het dan prima. En wat is er nou lekkerder dan warm fruit met yoghurt. Daar kun je mij voor wakker maken! Om het iets gezonder te houden gaat er geen suiker bij maar honing. Houd je niet van honing, dan kun je die ook vervangen door bijvoorbeeld ahornsiroop.

Hoeveelheid: 2 porties
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Bereidingstijd: ca. 15 minuten

Ingrediënten
– 1 appel
– 2 el bosbessen
– 4 el kersen
– 8 aardbeien
– 2 tl honing
– yoghurt naar keus/smaak

Bereiding

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in partjes.

Was het overige fruit, verwijder evt. de pitten uit de kersen en snijd dikke aardbeien in vieren.

Doe de appel, aardbeien, kersen en bosbessen in een ovenschaal en meng met de honing. Houd je niet zo van honing, gebruik dan een andere zoetstof naar keuze.  Zoals bijvoorbeeld ahornsiroop.

Verwarm de airfryer op 160 graden.
Zet de ovenschaal in het mandje en bak het fruit ongeveer 10 minuten of tot de appels zacht zijn maar nog niet uit elkaar vallen.

Serveer het nog warme fruit met (kokos)yoghurt en schenk het sap uit het ovenschaaltje er overheen.

TIP: gebruik fruit dat van zichzelf al een beetje zoet is, dan heb je niet zoveel zoetstof nodig. De blauwe bessen bakken snel, waardoor ze veel van hun vocht verliezen. Dat is juist de bedoeling, want het vruchtensap maakt je yoghurt nog lekkerder.

One Comment Voeg uw reactie toe

  1. jolly601 schreef:

    jammie , jammie super lekker.

Geef een reactie