Geroosterde aardappelpartjes met kaas

Deze geroosterde aardappelpartjes met Parmezaanse kaas en gerookt paprikapoeder doen het altijd goed! Door de partjes even voor te koken is de bereidingstijd in de airfryer korter. Je kunt dit natuurlijk ook al de avond van tevoren doen, nog makkelijker!

We gebruiken gerookt paprikapoeder om de aardappels een extra lekker rooksmaakje te geven. De meeste supermarkten verkopen het wel, maar je kunt het ook vervangen door gewoon paprikapoeder.

Ingredienten, voor 2 personen

  • 500 g licht kruimige aardappelen
  • een handje geraspte parmezaanse kaas
  • 1/4 tl gerookt paprikapoeder
  • snuf zout
  • 1-2 tl olijfolie

Bereiding

Was de aardappelen grondig, boen ze eventueel schoon met een borsteltje. Halveer ze in de lengte en snijd elke helft in 4 partjes.
Kook de aardappelen met een beetje zout ongeveer 5 minuten tot ze beetgaar zijn. Garen doen ze verder in de airfryer.

Giet af in een vergiet en laat droog stomen en een beetje afkoelen.

Meng de geraspte kaas met het paprikapoeder. Meng dit met 1 of 2 theelepels olie met de aardappelen in een kom.

Stel de airfryer in op 190 graden. Bak de aardappelen in het mandje ongeveer 10 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Schud na 5 minuten een keer de aardappelen om en rooster ze verder.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.