Aardbeienbrood

Een breekbrood staat niet alleen gezellig op tafel, het smaakt ook heerlijk. Wij bakten in de airfryer dit zoete aardbeienbrood, hierbij heb je geen beleg meer nodig, een beetje roomboter erbij is al voldoende. Ik moet bekennen: wij houden gewoon van zoet brood uit de airfryer en bakten bijvoorbeeld ook al kaneelbrood en bananenbrood met noten.

Aardbeienbrood

In onderstaand recept gebruiken we een half pak Koopmans wit brood mix. Je kunt uiteraard ook de hele mix gebruiken, dan kun je 2 heerlijke broodjes bakken! Maak dan bijvoorbeeld het andere broodje met kersenjam, of een andere jam naar keuze. Dan heb je 2 verschillende, maar overheerlijke, broden! Feest!

Deze pushpan gebruiken wij graag om te bakken in de airfryer. Past perfect, zorgt voor een goede verdeling van de warmte én de vorm is makkelijk om te verwijderen.

Ingrediënten

Voor het brood:

  • half pak wit brood mix, Koopmans
  • 0.5 ei
  • 25 g roomboter (op kamertemperatuur)

Voor de vulling:

  • 4 el aardbeienjam
  • 3 el amandelschaafsel

Bereiding

Doe de helft van de mix in een mengkom, voeg 25 gram roomboter en 225 ml handwarm water toe en mix goed door.
Laat 30 minuten rusten met een vochtige theedoek of folie over de kom.

Haal het deeg uit de kom, druk de lucht eruit. Vorm er een rechthoek van en leg er weer de theedoek/folie overheen. Laat nog eens 30 minuten rusten.

Druk de lucht uit het deeg, rol met een deegroller uit tot een rechthoekige plak.
Verdeel de aardbeienjam over het deeg, laat ongeveer 2 centimeter aan de randen vrij. Bestrooi met het amandelschaafsel.

Rol de plak op, begin aan de lange kant zodat je een lange mooie rol krijgt. Op het einde knijp je het deeg iets vast, zodat het mooi in een rolletje blijft zitten.
Snijd de rol in ongeveer 7 gelijke delen.

Vet een springvorm in met roomboter, of bekleed hem met een vel bakpapier. Zet hier de rolletjes in, met de snijkant naar boven.
Dek de vorm af met een vochtige theedoek of folie en laat 1 uur rusten en rijzen.

Zet de springvorm in de airfryer en bak het broodje 20 minuten op 180 graden.

Aardbeienbrood

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.