Au bain marie

In recepten kom je soms de term au bain marie tegen. Het wordt gebruikt om bijvoorbeeld chocolade te smelten of om sauzen te binden/verwarmen. Wat is dat precies en hoe doe je dit? 

Au bain marie kun je vertalen als verwarmen in een warm bad. Het houdt in je iets verwarmd door het boven net niet kokend water te hangen. Op die manier gaat het langzaam en voorkom je dat iets verbrandt.

Wat heb je hiervoor nodig:

  • een steelpannetje
  • een vuurvaste kom (bijvoorbeeld van metaal of glas) die iets groter is dan het pannetje
  • een spatel

Hoe ga je te werk:

Breng in het steelpannetje een kopje (of twee) water aan de kook. De hoeveelheid water is afhankelijk van hoeveel je moet verwarmen of smelten.
Hang de kom in het pannetje en let er op dat deze het kokende water niet raakt. Dan wordt de temperatuur namelijk te hoog.
Wil je chocolade smelten, hak deze dan in kleine stukjes of gebruik speciale smeltchocolade in de vorm van druppels. Schep in de kom en smelt onder af en toe roeren tot je geen stukjes meer ziet.

1 Comment

  1. Zelf gemaakte bonbons met chocola en sprinkles - The Amazing Kitchen 16 juli 2019 at 12:36

    […] * In plaats van kant-en-klaar glazuur uit een zakje, kun je natuurlijk ook prima zelf een stuk chocolade smelten. Hoe je dat het beste kunt doen (au bain marie) lees je hier […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.