Aubergine pizza

Deze aubergine pizza is snel, makkelijk en smaakt echt als pizza. Maar dan zonder de welbekende pizza bodem.ย  Heerlijk als voorgerecht, snack, borrelhapje of als aanvulling van je diner. Eigenlijk kun je er dus alle kanten mee op!
In dit recept geven we je puurย het basisrecept, uiteraard kun je ze beleggen zoals je dat bij een echte pizza zou doen. Zorg dan wel dat je alles wat kleiner snijd, je hebt namelijk ook een kleiner “oppervlakte” ๐Ÿ™‚

Hoeveelheid: 4 personen
Bereidingstijd: ca.ย 10 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Ingrediรซnten
– 1 aubergine
– 6 tl tomatensaus
– 1 tl oregano
– geraspte kaas

Optioneel: meer toppings, zoals bosui/tomaat/salami/paprika etc

Bereiding
Snijd de aubergine inย plakken van ongeveer 1 cm dikte.

Bestrijk elke plak met een theelepel tomatensaus, een snufje oregano en verdeel er geraspte kaas overheen.

Bak de plakken 5 minuten op 180 graden en daarna 2 minuten op 200 graden. (zo wordt de kaas mooi goudbruin)

Tip: je kunt de aubergine in ronde of lange plakken snijden.

2 Comments

  1. sandra bakker 5 februari 2018 at 09:01

    wij hebben deze pizza gemaakt maar moet de schil er om blijven want wij vonden dit niet lekker en heb me aan de baktijd en temp gehouden maar vonden ook het vruchtvlees niet gaar

    1. Simone 6 februari 2018 at 22:49

      Hi Sandra,

      Elke airfryer is verschillend (net zoals ovens) dus het zou kunnen dat hij er bij jou net iets langer in moet.
      Schil mag er uiteraard ook vanaf! ๐Ÿ™‚

Geef een reactie