Bananenbrood, een gezonde snack
Een lekker bananenbrood(je) met Nutella op de bovenkant, heerlijk van smaak en gemaakt in een handomdraai. Precies voor dit soort baksels bewaar ik altijd één banaan tot deze overrijp is.
Uiteraard kun je de Nutella vervangen door een andere notenpasta of zelfs helemaal weglaten. Zo wordt het nog een super gezond tussendoortje ook!
Hoeveelheid: 1 stuks
Bereidingstijd: 30-35 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Ingrediënten
– 1 overrijpe banaan
– 1 ei
– 1 tl honing
– 70 g amandelmeel
– 1 tl bakpoeder
– Optioneel: 1 tl nutella
en verder; 1 rechthoekig bakvormpje of 2 muffinvormpjes (siliconen heeft de voorkeur)
Bereiding
Prak de banaan fijn in een kommetje tot je een egale massa hebt. Roer het ei en de honing door de banaan. Meng vervolgens amandelmeel en bakpoeder door het banaanmengsel.
Verwarm de airfryer voor op 175 graden.
Giet het beslag in een rechthoekig bakvormpje of 2 muffinvormpjes.
Optioneel; verdeel 1 tl Nutella over de bovenkant van het beslag, gebruik een prikker om het beslag te verdelen over de bovenkant van de gehele vorm.
Bak het bananenbroodje 25-30 minuten in de voorverwarmde airfryer.
TIP: Kies voor de “broodnodige” variatie eens voor één (of meer) plakjes bananenbrood in je lunchtrommeltje. Ook kinderen houden vaak van het zoete van banaan, een welkome en verantwoorde afwisseling van het dagelijkse brood.
Precies gedaan zoals ongeschreven. Echter helemaal plat. Zonder dat ik er een keer in heb gekeken. Wat heb ik fout gedaan?
Hi Syl, Lastig om te zeggen wat er mis is gegaan.. Wel de banaan goed fijngeprakt en er bakpoeder aan toegevoegd? Dit receptje lukt bij mij namelijk altijd.
Was hij wel gaar? Gr Simone
[…] lekker bananenbrood(je) met Nutella op de bovenkant, heerlijk van smaak en gemaakt in een handomdraai. Precies voor dit soort […]
Bovenkant zwart en binnenkant nog lang niet gaar! Tips? Heb recept aangehouden!
Dat klinkt alsof jouw oven heeel anders werkt dan de mijne. Dat is het enige wat ik me kan bedenken