Broodstengels uit de airfryer

Waarom zou je soepstengels nog kopen als je ze ook goed en veel lekkerder zelf kunt maken! Deze broodstengels zijn niet alleen heerlijk bij een soepje, maar ook bij een salade of ander bijgerecht.

Of wat denk je bij een feestje? Lekker bij een dip zoals avocado, hummus of een tapenade.
Wij hebben speltmeel gebruikt, maar je kunt dit ook prima vervangen door tarwebloem of volkorenmeel. Gebruik alleen liever geen patentbloem, dit is niet echt geschikt voor brood.

Ingrediรซnten, voor 6 broodstengels
– 150 g speltmeel of tarwebloem
– 2 g gedroogde gist
– 2 tl oregano (gedroogd)
– 1 el rozemarijn (gedroogd)
– mespuntje zout
– 1 el olijfolie
– 100 ml lauwwarm water
– voor de garnering: grof zeezout

Bereiding
Meng het meel met de droge gist in een kom.
Voeg alle overige ingrediรซnten (behalve het grove zeezout) toe en kneed (met de hand of in een keukenmachine met deeghaken) in ongeveer 10-15 minuten tot een soepel deeg. In het begin plakt het deeg nog, maar voeg geen extra bloem toe, het wordt vanzelf minder.

Dek de kom af met een stuk plasticfolie en daarover theedoek (een douchemuts gaat ook goed) en laat ongeveer 1 uur rijzen op kamertemperatuur (het deeg zal verdubbelen).

Knip een vel bakpapier op maat van je airfryermandje. Je kunt ook een siliconenmatje op maat knippen, dit kun je meerdere keren gebruiken. Zorg er dan wel voor dat je ongeveer 1 cm rondom vrij houdt voor de luchtcirculatie.

Bestuif je werkblad met een beetje bloem, duw de lucht uit het deeg. Verdeel het in 6 gelijke stukken en rol hier de broodsticks van (dat mag best een beetje rustiek) in de maat van je airfryermandje.
Leg de broodstengels op het bakpapier en dek af met de theedoek. Laat 15 minuten staan.

Verwarm de airfryer in 5 minuten voor op 190-200 graden (voor de XL airfryers is 190 graden waarschijnlijk warm genoeg).

Kwast de broodstengels in met wat water en bestrooi met het grove zeezout, druk het een beetje aan. Leg de broodstengels met het bakpapier in het airfryermandje en bak ze in ongeveer 10-12 minuten goudbruin en gaar.
Laat afkoelen op een rooster.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.