Brownie met oreobodem en chocoladeglazuur
Weekend! Het ideale moment om iets lekkers te bakken. Deze brownie met een bodem van oreo koekjes en chocoladeglazuur is altijd lekker. Misschien ook wel een idee als afsluiting van de Paasbrunch, of gewoon voor bij de koffie. Daar maak je toch iedereen blij mee?

De bodem bestaat uit een laagje oreokoekjes, hierdoor wordt de brownie meteen wat steviger. Daar overheen giet je het browniebeslag. Je bakt hem in één keer in je airfryer.
Het glazuur maak van je van pure en witte chocolade. Het is wel belangrijk dat je brownie volledig is afgekoeld, anders loopt je glazuur er van af en dat zou toch zonde zijn. Trek met een prikkertje in cirkels een mooi motiefje in het glazuur.
Ingrediënten
Voor 1 cake van ca. 18 cm
Voor de bodem
- 154 g oreo koekjes (1 rol)
- 60 g roomboter
Voor de brownie
- 75 g ongezouten roomboter
- 75 g pure chocolade
- 50 g bruine basterdsuiker
- 50 g suiker
- snufje zout
- 75 g zelfrijzend bakmeel
- 2 eieren
- klein handje hazelnoten
Voor het glazuur
- 80 g pure chocolade
- 40 g witte chocolade
Benodigdheden
- 1 springvorm van 18 cm doorsnede, bakpapier
Bereiding
Vet de bodem van de springvorm in met boter en beleg met bakpapier. Vet dan het bakpapier en de rand van de springvorm in.
Smelt voor de bodem de roomboter in een pannetje.
Verkruimel de oreokoekjes. Stop ze in een afsluitbare zak en mep er dan op met een deegroller of een pan. Doe over in een kom en voeg de gesmolten boter toe. Meng goed en verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm. Druk stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Smelt voor de brownie de roomboter en chocolade in een pannetje. Haal de pan van het vuur zodra alles gesmolten is.
Roer de suikers en een snufje zout er door. Zeef het bakmeel en meng door het beslag.
Meng het eerste ei door het beslag en voeg het tweede ei pas toe als het eerste volledig opgenomen is. Als laatste roer je de hazelnoten er door.
Giet het beslag over de bodem.
Verwarm de airfryer voor op 180oC.
Bak de brownie in 20 minuten gaar. Controleer of de brownie gaar is: steek er een prikker in, komt die er schoon uit dan is hij gaar, zo niet laat de brownie dan iets langer bakken.
Haal uit de airfryer en laat in de vorm helemaal afkoelen.
Voor het glazuur:
Smelt beide chocolades apart au-bain-marie. Breng in een pannetje een laagje water aan de kook. Zet hierop een vuurvast schaaltje (het mag het water niet raken). Hak de chocolade dan in kleine stukjes. Doe de helft in het schaaltje en laat oplossen. Draai het vuur uit, voeg de andere helft toe en los al roerend op.
Giet eerst de pure chocolade over de brownie en strijk de bovenkant glad met een paletmes. Pak een lepeltje en laat druppels witte chocolade vallen in de pure chocolade. Gebruik een prikker om er een patroontje in te maken door cirkels te trekken. Of maak bijvoorbeeld hartjes door de prikker één keer door een druppel te trekken.
BEREIDINGSTIJD
Voorbereiden: 15 minuten
Bereiden: 35 minuten in de airfryer (de wachttijd niet meegerekend)
Opslaan voor later?
Bewaar deze foto op Pinterest, zodat je hem altijd bij de hand hebt.
