Carrotcake uit de airfryer

Met dit recept laten we graag zien dat je ook een overheerlijke carrotcake uit de airfryer kunt bakken. Boordevol smaak, worteltjes en met een smeuig roomkaasglazuur. Wie wil er een stukje?!

Carrotcake is eigenlijk gewoon een worteltjestaart. Maar op de een of andere manier klinkt carrotcake toch meteen een stuk lekkerder. Overigens zou ik tegen mensen/kinderen die geen fan zijn van groenten vooral niet zeggen dat er worteltjes inzitten; eerst proeven! Want echt waar, deze carrotcake uit de airfryer is om je vingers bij af te likken!

carrotcake uit de airfryer

Voor cakes en andere taarten gebruiken wij graag een deze pushpan. Deze werkt perfect om elk baksel makkelijk uit de afgekoelde vorm te krijgen en geeft keer op keer een perfect resultaat.

Ingrediënten

  • 135 g lichte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 165 g zelfrijzend bakmeel
  • 10 g bakpoeder
  • 5 g kaneel
  • 5 g koek- en speculaaskruiden
  • 180 g wortelrasp

Ingrediënten glazuur

  • 170 g roomkaas
  • 170 g poedersuiker
  • 10 walnoten

Bereiding

Vet een bakblik van 18 cm doorsnede in met wat boter/olie.

Mix met de hand in een kom basterdsuiker, eieren en zonnebloemolie door elkaar.

Zeef zelfrijzend bakmeel en de bakpoeder erboven en voeg de kaneel en koek- en speculaaskruiden toe. Schep door de natte ingrediënten tot je een egaal beslag zonder klontjes hebt.

Snijd de wortelrasp nog iets fijner en voeg toe aan het beslag. Schep er doorheen.

Giet het beslag in de bakvorm.
Bak de carrotcake in 40 minuten op 160 graden en daarna nog eens 10 minuten op 150 graden. (Doe de test met de satéprikker; er mogen wat kruimeltjes aan blijven zitten, maar geen nat beslag)

Laat de cake compleet afkoelen op een rooster.

Meng in een kom de roomkaas en poedersuiker door elkaar.

Snijd de bolle bovenkant van de cake af, bewaar deze voor de decoratie.

Snijd de cake doormidden en verdeel daar een deel van het roomkaas mengsel over. Leg de andere helft er weer op en verdeel ook over de bovenkant het roomkaas mengsel.

Verkruimel het stukje cake dat je over hebt en strooi dit over de bovenkant van de cake. Druk de walnoten aan de zijkanten.

Zet de carrotcake in de koelkast tot je er van gaat eten (dan wordt het roomkaas glazuur ook weer iets harder).

carrotcake uit de airfryer

Zin om meer lekkere zoete dingen te bakken in je airfryer? Neem een kijkje op deze pagina voor alle zoete recepten, of bestel ons zoete airfryer E-book!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.