Courgette gevuld met tonijn

Deze courgette gevuld met tonijn is een overheerlijk en makkelijk receptje. Weer eens wat anders dan de welbekende versie met gehakt. (misschien nog wel lekkerder!)

Dit gerechtje is overheerlijk als lunch of diner.
Als lunch heb je waarschijnlijk genoeg aan een halve courgette. Ga je deze courgette met tonijn voor het diner maken? Serveer ze dan met bijvoorbeeld een groene salade. Eventueel is een stukje stokbrood er ook erg lekker bij.

Courgette met tonijn

Ingrediënten
– 1 courgette
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 1 tl paprikapoeder
– 1 volle el tomatenpuree
– 1 blikje tonijn (185 gram)
– olijfolie
– zout en peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Snij de courgette in de lengte doormidden en gebruik een lepel om het vruchtvlees eruit te scheppen. (bewaar het vruchtvlees)

Leg beide helften in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie en royaal met zout en peper.
Bak ze 12 minuten op 180 graden in de airfryer (voor de XL, XXL zal 170 graden voldoende zijn).
Kijk halverwege even of het niet te hard gaat, verlaag dan eventueel de temperatuur.

Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snij het vruchtvlees van de courgette fijn.

Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de knoflook en ui enkele minuten aan.
Voeg het vruchtvlees van de courgette toe en bak 2 minuten mee.

Voeg paprikapoeder, tomatenpuree en een snuf zout toe en bak enkele minuten mee. Haal de pan van het vuur.
Laat de tonijn goed uitlekken en voeg toe aan het mengsel, roer goed door.

Haal de courgettes uit de oven en vul met het tonijnmengsel.
Bak de courgettes nog eens 8 minuten in de airfryer.

2 Comments

  1. Renata looman 26 januari 2018 at 12:21

    Wat zijn de voedingswaarde hiervan

    1. Simone 27 januari 2018 at 10:07

      Hi Renata,

      Wij rekenen bij onze recepten geen voedingswaarden uit.
      Deze zou je eventueel zelf kunnen berekenen via de website van het voedingscentrum.

      Gr, Simone

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.