Courgette lasagne

Vooral met zomerse temperaturen is een lichte maaltijd erg lekker. Probeer dan eens deze courgette lasagne waarbij de lasagnevellen zijn vervangen door courgette. Een kwartiertje in de airfryer en je kunt aan tafel!

Ik maakte 2 eenpersoons porties in kleine schaaltjes, die ik na elkaar heb afgebakken. Heb je voldoende aan een eenpersoons lasagne, gebruik dan voor de 2e een aluminium schaaltje en vries dit in voor later.
Je kunt natuurlijk ook een grotere ovenschaal gebruiken. Misschien zul je dan de baktijd in de airfryer iets moeten verlengen.

De vulling voor deze courgette lasagne maakte ik van paprika, wortel en vegetarische gehaktballetjes. Je kunt ook vegetarisch gehakt gebruiken, maar ik vind de structuur van de gehaktballetjes lekkerder, want minder korrelig. Wil je liever een vleesvariant? Dat kan natuurlijk ook, vervang het dan door rundergehakt.

IngrediΓ«nten

  • 1 courgette
  • 1 kleine rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 wortel
  • 200 g vegetarische gehaktballetjes (of rundergehakt als je liever vlees wilt)
  • 1 pot pastasaus met kruiden (ik gebruikte deze)
  • 60 g geraspte belegen kaas
  • 1 bolletje buffelmozzarella

En ook

  • 2 eenpersoons schaaltjes of 1 grote schaal
  • mandoline (of kaasschaaf)

Bereiding

Gebruik je rundergehakt, bak dit dan eerst rul voordat je de groenten toevoegt. De vegetarische balletjes (evenals het vegetarisch gehakt) zijn al gegaard en hoeven alleen goed verhit te worden in de airfryer.

Hak ui, knoflook, paprika en wortel fijn (gebruik evt. een keukenmachine). Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak hierin ui, knoflook en groenten in ca. 5 minuten of tot ze beetgaar zijn.

Snijd de vegetarische balletjes ook fijn en voeg ze toe en ongeveer 400 gram van de tomatensaus (dus niet de hele pot). Meng alles goed.
Proef en voeg evt. nog wat peper en zout toe of wat extra tomatensaus.

Schaaf intussen de courgette in dunne plakken van ca. 2 mm dikte. Dit gaat het snelste met een mandoline. Heb je die niet, gebruik dan een kaasschaaf.
Vet de ovenschaaltjes in met een beetje olie. Bouw de lasagne op, begin met een laagje courgette, dan saus en herhaal dit nog 2x. Eindig met saus.

Courgette lasagne

Verwarm de airfryer voor op 180 graden (dit duurt 3-5 minuten). Zet het eerste ovenschaaltje er in en stel de tijd in op 10 minuten.

Rasp de kaas en snijd de mozzarella in plakjes.

Open na 10 minuten de lade, strooi de helft van de geraspte kaas erover en daarop de helft van de mozzarella.
Zet terug in de airfryer en bak nog 5 minuten op 180 graden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.