Curry garnalen met noodles en paksoi
Curry garnalen met noodles en paksoi een licht gerecht voor één persoon of een voorgerechtje voor twee. Al kun je dit natuurlijk ook prima als lunchgerecht klaar maken.

Ingrediënten
- 100 g gepelde garnalen
- 1/2 – 1 tl g gele Thaise currypasta (bijv. van Sutharos)
- 1/4 tl kurkuma
- 100 ml kokosmelk
- 1 tl maizena
- 2 baby paksoi
- 60 g woknoodles
- 1 partje limoen
- zout en peper uit de molen
- evt. verse koriander of peterselie
- neutrale olie om te bakken
En verder
- een passende ovenschaal
Bereiding
Was de baby paksoi onder de kraan en halveer in de lengte.
Bak in een kleine koekenpan de currypasta met een scheutje olie in een pannetje met anti-aanbaklaag tot de pasta begint te geuren. De currypasta is best pittig, dus probeer even of 1/2 tl voldoende is. Neem anders gerust iets meer. Voeg dan de kokosmelk toe en de maizena. Verwarm al roerend tot een gladde saus.
Bestrooi de garnalen met de kurkuma en schep goed om.
Schenk de currysaus in een ovenschaal, schep de garnalen er in en schik de paksoi er naast. Bestrooi met zout en eventueel peper.
Zet de ovenschaal in de airfryer op 180 graden en bak de garnalen in ca. 4 minuten tot ze gaar zijn (controleer tussentijds).
Kook in de tussentijd ook de noodles gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking (ca. 2-4 minuten).
Giet de noodles af in een vergiet en schep ze in een (verwarmd) diep bord of kom. Laat de paksoi even uitlekken en leg deze er bij. Schep nu de garnalen en de saus er op.Garneer eventueel met fijn gesneden verse kruiden en geef er een partje limoen bij.