Onze favoriete bakvormen voor de airfryer

Iedereen die een airfryer heeft weet dat hij/zij, net zoals bij een oven, de maat van de bakvormen moet aanpassen aan de maat van de airfryer. Want, die bakvorm moet er natuurlijk wel goed inpassen. Daarom delen we graag in dit artikel onze 7 favoriete bakvormen voor de airfryer. Dat de airfryer kleiner is dan een gewone oven is over het algemeen een groot voordeel, maar kan soms bij het uitzoeken van een geschikte bakvorm een nadeel zijn.

bakvormen airfryer

Onze favoriete bakvormen voor de airfryer

Eigenlijk is het dus vooral belangrijk om bakvormen te kiezen die goed in je airfryer passen. Die dus niet strak tegen de randen staan, want dan maak je het jezelf wel erg moeilijk met het eruit halen van je baksel 🙂

Eigenlijk hadden we deze lijst nog veel langer kunnen maken. Want uiteraard zijn er veel meer vormpjes die er perfect in passen.
We hebben in dit lijstje gekozen voor onze favorieten die we met regelmaat gebruiken.

1. biscuitbodems

Deze vormpjes voor biscuitbodems, dat randje zorg ervoor dat het fruit op je gebakje blijft liggen en er niet afloopt. Je kunt ze hier bestellen.

2. Madeleines

Mini Madeleine vormpjes, deze passen met 6 precies in een grotere airfryer. Wij hebben een vorm van metaal, maar deze siliconen vormpjes werken ook perfect.

3. Kleine taartjes

Vormpjes voor kleine taartjes zoals tarte tatin, vlaaitjes enz. Je kunt ze hier bestellen.

4. Muffinvormpjes van siliconen

Siliconen muffinvormpjes, hiervan passen er ongeveer 5 in de airfryer. Te gebruiken met of zonder muffinpapiertje. Deze zijn te verkrijgen in veel winkels, uiteraard kun je siliconen muffinvormpjes ook online bestellen.

5. Springvorm

Een springvorm van ca. 18 cm doorsnee, ideaal voor zoete en hartige baksels die je zonder vorm wilt serveren. Wij gebruiken deze springvorm.

6. Ronde ovenschaal

Een ovenschaal van ca. 18 cm doorsnee, ideaal voor zoete en hartige baksels die in de vorm geserveerd kunnen worden.
Deze zijn online lastig te vinden, wij kochten deze bij de Blokker. We vonden wel deze ovenschaal van 14 cm online bij blokker. Dat is ook een goed alternatief.

7. Rechthoekige vormpjes

Rechthoekige siliconen mini cakevormpjes, ideaal voor kleine broodjes of cakejes. Ook wat lastig online te vinden, wij kochten deze bij een 1-eurowinkel in Eindhoven.

Verkrijgbaarheid van de bakvormen

De meeste van deze vormpjes zijn tegenwoordig overal wel te verkrijgen. Zelfs de winkels die wat goedkoper zijn (denk aan xenos en action) hebben tegenwoordig een mooie collectie aan bakvormen van zowel siliconen als metaal of porselein.

Kies vooral voor het materiaal dat jij zelf het prettigste vindt om mee te werken, alles heeft zo zijn voordelen.

Nog een tip: meet van tevoren even de binnenmaat van je airfryer op. Zo voorkom je teleurstellingen en weet je zeker dat, mocht je iets aanschaffen, het ook zeker gaat passen.

12 Comments

 1. Nettie 1 mei 2016 at 11:17

  Waar heb jij nr. 2 gekocht?

  1. Simone 1 mei 2016 at 11:43

   Die was een kadootje, maar komt volgensmij van de Dille & Kamille of Cook & co.
   Gr, Simone

   1. AN woters 28 november 2017 at 08:23

    Die zoek ik ook al een hele tijd…gaan eens speuren online.

 2. Paula 1 mei 2016 at 18:19

  Leuk, weer zo,n handige site klasse.

  1. Anja 1 mei 2016 at 23:16

   Dank je wel Paula!

 3. Marmercake - THE AMAZING KITCHEN 9 september 2016 at 07:28

  […] voor de airfryer en daar staat deze rechthoekige ook tussen. Neem dus zeker even een kijkje bij dit artikel! (nummer 7 gebruikten we […]

 4. Trudie 7 november 2016 at 12:48

  Leuke site waar je iets mee kunt

 5. carla reints 21 december 2016 at 10:55

  Goeden morgen ,Ik heb sinds kort een AF XL dus ik ben nog een beetje zoekende al zie ik hier heerlijke recepten voor bij komen.Mijn vraag is kan ik op de bodem ook een schaaltje plaatsen of moet het altijd in het mandje.

  1. Simone 22 december 2016 at 20:05

   Hi Carla,

   Wij doen het eigenlijk altijd in het mandje. Maar er zijn ook mensen die het op de bodem plaatsen, maar net wat je zelf prettiger vindt dus!

   Gr, Simone

 6. Olga 28 december 2016 at 12:09

  Kun je ook bakpapier op de bodem leggen?

 7. Carla van den Nouland-Roels 26 januari 2020 at 00:36

  hi, welke maat hebben dr nr. 7 vormpjes? daar ben ik met smart naar op zoek, voor mn koolhydraat arme broodjes. gr. Carla

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.