Feestelijke tosti met ei, avocado en groentjes

Tosti’s maken, dat weten we inmiddels, kan prima in de airfryer (handig als je geen broodrooster hebt ;-)). En als je dan toch bezig bent, kun je er net zo goed iets feestelijks van maken! Binnenkort is het weer Pasen dus waarom geen feestelijke tosti met ei, avocado en groentjes op tafel gezet!

Het ei wordt gebakken in de uitsteekring zodat het dezelfde maat krijgt als de broodrondjes. Wil je meerdere tosti’s tegelijk maken, dan is het handig om meer uitsteekringen te hebben. Heb je die niet, dan kun je het brood ook met behulp van een glas rond snijden. Bak de eitjes dan “gewoon” in de koekenpan en leg ze als laatste op de tosti’s.

Je zult hoe dan ook brood overhouden na het maken van de tosti’s. Gooi het niet weg! Maak er bijvoorbeeld croutons van (klik hier voor het recept), heerlijk voor in de soep.

Ingrediënten

– 2 sneetjes brood
– 1 ei
– 1/2 avocado
– 1/2 bospeen
– 3 radijsjes
– een beetje hummus, kruidenkaas of tomatensaus
– blaadjes jonge bladsla
– basilicumblaadjes of peterselie naar smaak
– peper en zout
– evt. een lepel zonnebloempitten of pompoenpitten
En verder
– uitsteekring
– siliconen bakmatje
– evt. rooster om te voorkomen dat het brood gaat vliegen

Bereiding

Steek met de uitsteekring 3 rondjes uit het brood.
Schaaf de wortel en radijsjes in dunne plakjes. Verwijder de schil van de avocado en snijd deze in plakjes.

Verwarm de airfryer op 160 graden.

Kwast het bakmatje en de uitsteekring in met een beetje olie.
Leg één broodrondje in de ring, leg op het bakmatje en breek voorzichtig het ei erboven. Bestrooi met peper en zout. Leg voorzichtig in het mandje van je airfryer. Bak nu in ca. 5 minuten het ei totdat het eiwit gestold is, maar de dooier nog zacht. Leg de laatste 2 minuten de andere broodrondjes er bij in het mandje. Leg er eventueel een lepel of vork op zodat het brood niet gaat vliegen.

De tosti opmaken:
Leg een broodrondje op het bord, besmeer met een beetje hummus en beleg met plakjes radijs, wortel en de helft van de avocado. Herhaal dit nog een keer en eindig met het brood met daarop het ei.

Leg wortel en radijs die je over hebt ook op het bord. Garneer met de verse kruiden en strooi er evt. nog wat zonnebloempitten over.

Variatietip: het recept hier is makkelijk aan te passen naar je eigen smaak. Geen fan van avocado? Vervang dit dan door bijvoorbeeld plakjes salami, kaas of ham die je ook in een rondje uitsteekt. Mogelijkheden genoeg!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.