Gevulde paprika met (vega)gehakt en rijst

We maakten deze overheerlijke gevulde paprika met vegetarisch gehakt en rijst. Een heerlijk en makkelijk recept voor lunch of diner.

Dit recept is onwijs lekker en zit echt boordevol smaak. Perfect als maaltijd met een frisse groene salade. Maar ook als lunch misstaat dit niet op je bordje.
Ook fijn; het is echt een heel erg makkelijk recept om te maken! Door te kiezen voor vegetarisch gehakt en voorgtgaarde rijst is dit met recht een makkelijke maaltijd te noemen. Ideaal dus voor de drukke dagen!

Vega gehakt is al gegaard en hoeft alleen goed doorverwarmd te worden. Gebruik je liever vlees? Dat kan natuurlijk ook, maar bak het gehakt dan eerst rul in een koekenpan.

IngrediΓ«nten (voor 1 persoon)

  • 1 rode paprika
  • 100 g gekookte rijst (bijv. basmati of zilvervliesrijst)
  • 65 g vega rul gehakt
  • 1 lente-uitje
  • 1 tl kerriepoeder
  • 3 el kokosmelk
  • peper en zout

Bereiding

Halveer de paprika in de lengte, laat de steel zitten en verwijder de zaadlijsten. Bestrooi de binnenkant met peper en zout.

Bak de paprika’s 10-13 minuten op 180 graden in de airfryer, of totdat ze beetgaar zijn.

Snijd de lente-ui in ringetjes.

Meng het gehakt met de lente-uit, rijst, kerriepoeder en kokosmelk. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

Vul de halve paprika’s met het mengsel en verwarm ca. 3-5 minuten op 180 graden in de Airfryer of tot alles door- en door warm is.

TIP: Een groene salade is er eventueel erg lekker bij.

2 Comments

  1. Trudie 1 februari 2019 at 16:52

    Ziet er heerijuitzou ik dit ook met bloemkoolrijst kunnen maken?

    1. Anja 1 februari 2019 at 23:33

      Dat kan denk ik wel, ik weet alleen niet of de rijst dan ook zacht wordt. Ik zou het zeker eens proberen. We horen graag of het lekker was 😊

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.