Italiaanse portobello

Met deze grote champignons kun je zoveel kanten op, maak eens deze Italiaanse portobello! Overheerlijk als lunch, voorgerecht of bij het diner; je kunt er alle kanten mee op.

Deze keer vulden we de portobello met de klassieke Italiaanse ingrediënten zoals pesto, mozzarella en pijnboompitten. Een smaakexplosie bij elke hap die je eet!

Je kunt de portobello serveren met een groene salade, of wellicht bij de pasta. De portobello is ideaal als vleesvervanger namelijk. Maar als lunch doet dit gerechtje het ook perfect.
Wat ook fijn is; het is een lekker en gezond receptje. Want als we gezond gaan eten willen we ook dat het onwijs lekker is toch? Hiermee kun je beide belangrijke punten zo afvinken 🙂

Italiaanse portobello

Ingrediënten
– 2 portobellos
– 4 zongedroogde tomaten
– 8 bolletjes mozzarella (of 1 grote bol)
– 2 el groene pesto
– 2 el pijnboompitten

Bereiding
Leg de portobellos (met het hoedje naar beneden) in een schaaltje dat in je airfryer past (of zo in het mandje van je airfryer).

Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en de bolletjes mozzarella doormidden.

Verdeel beide over de portobellos.
Verdeel over beide 1 eetlepel pesto.
Bestrooi met de pijnboompitten.

Bak de portobellos 10-12 minuten op 180 graden.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.