Maiskolf uit de airfryer

Mais is zo’n bijgerecht dat eigenlijk overal wel lekker bij is. Gewoon bij wat aardappeltjes en een stukje vlees doet deze het al goed. Maar ook rijst of een stukje vis erbij is heerlijk. Of wat denk je van een uitgebreide tafel vol met heerlijke Mexicaanse gerechten? Deze maiskolf uit de airfryer is altijd een goed idee!

Door suikermais in de airfryer te bakken komt de smaak nog beter tot zijn recht. Deze maiskolf uit de airfryer met roomboter en kruiden is zoveel lekkerder dan mais uit een blikje en het is niet eens zoveel werk als je voor gegaarde mais gebruikt.

Voor deze bereiding gebruiken we voor gegaarde maiskolf (meestal per 2 verpakt), maar natuurlijk kun je ook “rauwe” maiskolf gebruiken als je dat graag wilt. Houdt er dan wel rekening mee dat de bereiding minstens 20 minuten duurt en ook anders is, namelijk verpakt in aluminiumfolie.

IngrediΓ«nten

  • 2 voor gegaarde maiskolven
  • 2 el zachte roomboter (ongezouten)
  • gerookt paprikapoeder *
  • oregano
  • zout

En verder

  • een passende ovenschaal
  • een bakkwastje

Bereiding

Haal de maiskolven uit de verpakking en leg ze in een passende ovenschaal.

Meng de roomboter met de kruiden en verdeel over de maiskolven. Op die manier worden je kruiden niet weggeblazen πŸ˜‰

Stel de airfryer in op 180 graden, zet de ovenschaal in het mandje en stel de tijd in op 10 minuten.

Gebruik een bakkwastje om tussentijds de mais de gesmolten boter in te kwasten.

*Gerookt paprikapoeder geeft de mais een heerlijke rooksmaak en is in de meeste supermarkten wel te koop. Heb je dit niet, gebruik dan gewoon paprikapoeder of, als je van pittig houdt een pittige variant.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.