Mozzarella in tomatensaus

Sommige gerechtjes zijn zo eenvoudig te maken dat je het misschien geen recept mag noemen. Deze mozzarella in tomatensaus is zo’n gerechtje. Warme kruidige tomatensaus met zachte mozzarella waar je een lekker stukje brood in dipt. Heerlijk!

Er is wel een voorwaarde om dit te maken: gebruik ingrediënten van een goede kwaliteit! Dat geldt zeer zeker ook voor de mozzarella. Het idee voor de mozzarella in tomatensaus ontstond toen er onverwacht gasten op de stoep stonden. Wat zetten we op tafel? Gelukkig heb ik altijd een goede tomatensaus op voorraad en toevallig lag er een bol mozzarella in de koelkast.

Mozarella dip

Het lekkerst dip je deze mozzarella in tomatensaus met goed brood of stokbrood. Heb je tijd, bak dan eens zelf dit brood, heerlijk brood zonder kneden en gebakken in de airfryer.

Ingrediënten

  • 2 bollen mozzarella
  • 1 potje tomatensaus (bijv. met basilicum)
  • enkele takjes basilicum
  • oregano (gedroogd)
  • scheutje olijfolie
  • brood of stokbrood

Bereiding

Laat de mozzarella op kamertemperatuur komen en goed uitlekken.

Giet de tomatensaus in een ovenschaaltje. Leg de mozzarella in de tomatensaus, strooi er wat oregano over en een sliertje olijfolie.

Zet het schaaltje in de airfryer, stel de temperatuur in op max 150 graden en verwarm de tomatensaus tot de mozzarella zacht is. Echt bakken is niet nodig, dan wordt de mozzarella snel taai.

Haal het ovenschaaltje uit de airfryer en garneer met wat blaadjes basilicum. Serveer meteen met vers gebakken brood of stokbrood.

3 Comments

  1. M.A. Riemersma 22 oktober 2019 at 14:01

    Oei..lijkt me héérlijk en inderdaad simpel! Maar je moet wel de goede/kruidige tomatensaus hebben. Welk merk potje raad je me aan om in voorraad te hebben?? Ook handig om mee te nemen als we met de camper op stap zijn.

    1. Anja 22 oktober 2019 at 14:05

      De pasta saus met basilicum van Jumbo vind ik erg lekker. Maar die van Lidl was ook oké. Kwestie van smaak denk ik ook wel. En inderdaad ook handig voor op vakantie ?

  2. joelle 23 oktober 2019 at 15:58

    Mooi recept…..maar als je het over goede producten hebt…..dan maak je de saus zelf en niet uit een potje!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.