Muffins met blauwe bessen en hazelnoten
Tijd voor iets lekkers! Deze muffins met blauwe bessen en hazelnoten heb je snel gebakken en smaken heerlijk bij de koffie of de thee. Voldoende voor 5 of 6 stuks, afhankelijk van de grootte van je vormpjes.
Muffins zijn favoriet hier in huis. Je bakt er één of twee per persoon. Het voordeel van de airfryer is dat je een kleine oven hebt zodat je niet voor een paar muffins een grote oven hoeft te verwarmen.

Ingrediënten
Voor 5-6 stuks
- 1 ei (M)
- 50 g suiker
- 50 g roomboter + extra om in te vetten
- 50 g zelfrijzend bakmeel of patentbloem
- 1 tl vanillesuiker
- Snufje zout
- 1 handje blauwe bessen
- 2 el ongezouten hazelnoten
En verder
- 6 muffinvormpjes, eventueel een papieren vormpje voor er in
- Mixer of garde
Bereiding
Laat alle ingrediënten op kamertemperatuur komen.
Vet de vormpjes goed in met boter. Gebruik je papieren inzet, dan is dit niet nodig.
Klop de suiker met de roomboter schuimig, voeg dan het ei toe en klop tot het helemaal is opgenomen en weer schuimig.
Zeef de bloem boven de kom en spatel rustig door het beslag.
Verwarm nu de airfryer in ca. 3 minuten voor op 150 oC.
Was en droog (belangrijk) de bessen. Hak de hazelnoten niet te fijn, het is lekker om een stukje noot te proeven.
Meng bessen en hazelnoten door het beslag.
Verdeel het beslag over de vormpjes en vul ze tot maximaal 2/3 van de vorm.
Bak de muffins in ca. 15 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen op een rooster en bestrooi eventueel met een beetje poedersuiker.
TIP: heb je geen idee welke eieren je in huis hebt? Weeg het dan even. Zonder schil is een ei in maat M ongeveer 50-52 gram. L is zwaarder, S is lichter. Voor het perfecte beslag voor cake (en dus muffins) houd je van alle ingrediënten hetzelfde gewicht aan, kijk anders een hier voor het basisrecept voor cake.
BEREIDINGSTIJD
Voorbereiden: 15 minuten
Bereiden: 15 minuten in de airfryer
Meer inspiratie?
Vind je het een leuk recept en ben je op zoek naar nóg meer inspiratie? We hebben ook een kookboek voor je met wel 50 recepten (die niet op de website staan). Het boek gaat van ontbijt en lunch met granola of shakshuka naar hoofdgerechten met of zonder vlees. Dan volgen borrelhapjes zoals empanada’s en bij de zoete baksels een brownie 2.0.
Alle recepten zijn gemaakt in kleine porties, zodat je ze makkelijk in de airfryer kunt bereiden.