Muffins met blauwe bessen en ricotta

Deze muffins met blauwe bessen en ricotta zijn echt een overheerlijke snack waarvan je zeker een keer wilt snoepen bij een kopje thee of koffie. Verrassend is de sinaasappelsuiker in het beslag en on top. Uiteraard zijn de muffins ook lekker met bijvoorbeeld appel en wat citroenrasp, maak er je eigen favoriet van!

Gebruik vooral blauwe bessen uit de vriezer, daar is niks mis mee. Zorg dan wel dat je ze van te voren goed laat ontdooien.

muffins met blauwe bessen en ricotta

IngrediΓ«nten, voor 5 muffins
– 50 g suiker
– rasp van een halve sinaasappel (ongeveer 5 gram)
– 95 g ricotta
– 1 ei
– 55 g boter, gesmolten en afgekoeld
– 1 tl vanille-extract
– 125 g bloem
– 1 tl bakpoeder
– snuf zout
– handvol blauwe bessen

Bereiding
Zet alvast 5 (siliconen of metalen) muffinvormpjes klaar met erin een papieren vormpje.

Meng de suiker en de sinaasappelrasp.

Mix ricotta, ei, boter en vanille-extract goed door elkaar in een kom.
Zeef bloem en bakpoeder erboven en voeg het snufje zout en 2/3 van het suikermengsel toe. Meng tot een egaal beslag.

Schep de blauwe bessen door het beslag.

Verdeel het beslag over de vormpjes en bestrooi ze met het resterend suikermengsel.

Verwarm de airfryer voor op 170 graden Celsius.
Bak de muffins in 25-30 minuten gaar in het mandje van je airfryer.

Geef een reactie