Romige pastaschotel met spinazie

Zeker in de wintermaanden is een romige pastaschotel met spinazie echt comfort food. Om het ook nog een gezond tintje mee te geven, voegen we er spinazie aan toe. Het resultaat is heerlijk, zeker als je er nog een frisse tomatensalade bij eet.


Bovendien kun je dit gerecht goed voorbereiden door de pasta eerder te koken en de saus pas op het laatste moment te maken. Zorg er dan wel voor dat je na het afgieten van de pasta er een scheutje olijfolie overheen giet, anders gaat het aan elkaar plakken.

We gebruiken in dit recept de nieuwe Paturain Cuisine Knoflook & Fijn Kruiden. Deze kregen we opgestuurd om eens te proberen en doet het echt heel erg goed in deze lekkere ovenschotel.
Mocht je deze bij jouw supermarkt niet kunnen vinden dan kun je deze eventueel vervangen door een andere kruiden roomkaas.

Romige pastaschotel

Ingrediënten,voor 2 personen

  • 160 g rigatoni pasta (of een andere grote pastasoort)
  • 1/2 rood uitje
  • 125 g champignons
  • 200 g verse spinazie (gewassen)
  • 90-100 g Paturain Cuisine Knoflook & Fijn Kruiden
  • scheutje olijfolie
  • een handje geraspte (Parmezaanse) kaas
  • 2-3 el verkruimeld oud brood

En verder:

  • ovenschaal passend in de airfryer
  • aluminiumfolie of een anti-spat rooster

Bereiding

Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking al dente. Giet de pasta af in een zeef of vergiet en laat uitlekken.

Snipper het uitje en bak dit gedurende ca. 5 min. op laag vuur in een scheutje olijfolie in een wokpan of ruime koekenpan.

Maak de champignons schoon en snijd in kwarten, grote champignons in zessen. Voeg toe aan de uitjes en laat meebakken tot ze geslonken zijn.

Voeg de kruidenroomkaas toe en laat deze smelten. Snijd de spinazie iets kleiner en voeg in delen toe aan de saus. Laat langzaam en al omscheppend de spinazie slinken.
Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de uitgelekte pasta toe en meng alles goed. Schep in de ovenschaal. Meng de kaas met het broodkruim en meng met een theelepeltje olie. Verdeel het kaasmengsel over de pasta.

Zet de schaal in de airfryer en dek af met een velletje aluminiumfolie.

Stel de temperatuur in op 180 graden en bak de pastaschotel gedurende 5 minuten. Verwijder de aluminiumfolie en laat nog 3 minuten roosteren tot de kaas goudbruin is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.