TAK test: Smash It Potato

Sinds kort heeft Celavita Smash It Potato (ofwel geplette aardappelen) in het assortiment. Eigenlijk bestemd voor op de BBQ, maar hé waarom niet in de airfryer dacht ons testpanel.
Een verpakking bevat 4 aardappels in de schil, voorgegaard en per stuk vacuüm verpakt. Erbij geleverd wordt een bakje tuinkruidenolie * en een zakje baconblokjes.

Smash It Potato  Smash It Potato

Bereiding:
Laat de aardappelen in de verpakking en plet ze met een flinke vuistslag of -als je niet zoveel spierkracht hebt- met een pureestamper of een hamer. Het is de bedeling dat de aardappelen echt geplet worden, de schil barst open en het kruim is zichtbaar. Verwijder dan voorzichtig de verpakking.

Kwast de aardappelen rondom in met een (kruiden)olie, leg in het mandje van je airfryer. Stel de temperatuur in op 200 graden en bak de aardappelen in 15-20 minuten tot ze warm en krokant zijn. Halverwege de baktijd kun je de aardappelen nog eens inkwasten met de olie.
Haal ze na de baktijd uit het mandje en serveer eventueel met de bacon.

Smash It Potato

Testoordeel:
De aardappelen komen heerlijk crunchy uit de airfryer. Echter de kruidenolie is echt super zout en dat is wel jammer. Ook de baconblokjes doen het misschien beter op de BBQ. In de airfryer bleven ze keihard en nogal smakeloos.

Wij zullen deze aardappelen best nog wel eens kopen, het ziet er leuk uit op het bord en is een gemakkelijk en lekker alternatief als je geen tijd hebt om zelf de aardappelen eerst te koken.
Onze tip aan Celavita: laat het zout weg uit de kruidenolie of verpak olie en kruiden apart.

TIP: proef de kruidenolie even voordat je het gebruikt. Vind je het te zout, gebruik dan niet alles. Of maak je eigen kruidenolie door 2 eetlepels olie met fijngehakte verse kruiden of gedroogde gemengde kruiden zoals bijvoorbeeld oregano, tijm, peterselie te mengen. Strooi er na het bakken zout naar smaak over.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.