Snickers brood

Dit snickers brood is genieten op een heel nieuw level! Als je fan bent van snickers, of wellicht je kinderen/man/vrouw/vrienden/… , dan wil je dit broodje echt snel een keer op tafel zetten. Dit is echt een feestje!

Met een vulling van pindakaas, suiker en chocolade is dit echt genieten ten top. Want zeg nou zelf, snickers brood; klinkt al hemels toch?! Eventueel nog met wat roomboter, dan lijkt het helemaal op een taartje.

Een perfect recept voor een feestelijk ontbijt. Perfect ook bij de brunch, lunch maar ook eigenlijk net zo lekker bij de koffie/thee. Eigenlijk gewoon altijd lekker… maar dat was denk ik wel al duidelijk ๐Ÿ˜‰

Snickers brood

In onderstaand recept gebruiken we een half pak Koopmans wit brood mix. Je kunt uiteraard ook de hele mix gebruiken, dan kun je 2 heerlijke broodjes bakken! Maak dan bijvoorbeeld het andere broodje met kersenjam, of een andere jam naar keuze. Dan heb je 2 verschillende, maar overheerlijke, broden! Feest!

Deze pushpan gebruiken wij graag om te bakken in de airfryer. Past perfect, zorgt voor een goede verdeling van de warmte รฉn de vorm is makkelijk om te verwijderen.

Ingrediรซnten

Voor het brood

  • half pak wit brood mix, Koopmans
  • 0.5 ei
  • 25 g roomboter (op kamertemperatuur)

Voor de snickers vulling

  • 120 g pindakaas
  • 30 g bruine suiker
  • 40 g pure chocolade

Voor de garnering

  • 5 el poedersuiker
  • 1 tl water

Bereiding

Doe de helft van de mix in een mengkom, voeg 25 gram roomboter, het halve ei en 110 ml handwarm water toe en mix goed door tot een samenhangend deeg.

Laat 30 minuten rusten met een vochtige theedoek of folie over de kom.

Haal het deeg uit de kom, druk de lucht eruit. Vorm er een rechthoek van en leg er weer de theedoek/folie overheen. Laat nog eens 30 minuten rusten.

Hak de pure chocolade grof. Meng in een kom de pindakaas, bruine suiker en de chocolade goed door elkaar.

Druk de lucht uit het deeg, rol met een deegroller uit tot een rechthoekige plak.

Verdeel het pindakaas mengsel over het deeg, laat ongeveer 2 centimeter aan de randen vrij.

Rol de plak op, begin aan de lange kant zodat je een lange mooie rol krijgt. Op het einde knijp je het deeg iets vast, zodat het mooi in een rolletje blijft zitten.

Snijd de rol in ongeveer 7 gelijke delen.

Vet een springvorm in met roomboter, of bekleed hem met een vel bakpapier. Zet hier de rolletjes in, met de snijkant naar boven.

Dek de vorm af met een vochtige theedoek of folie en laat 1 uur rusten en rijzen.

Zet de springvorm in de airfryer en bak het broodje 20 minuten op 180 graden.

Snickers brood

2 Comments

  1. Jorien 21 augustus 2019 at 14:20

    Wanneer voeg je het 0,5 ei toe?

    1. Simone 21 augustus 2019 at 14:35

      Tegelijk met het water en de boter. We waren het inderdaad vergeten te vermelden in de bereidingswijze. Het is nu aangepast ๐Ÿ™‚

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.