TAK test: Kokosbollen van HomeMade

Een tijdje terug kregen we foodpost van HomeMade. Ze hebben namelijk 4 nieuwe bakmixen die ook te bereiden zijn in de airfryer en dat testen wij dan natuurlijk graag voor jullie uit! Na een kleine poll op onze Facebook pagina bleek al snel dat jullie het meest nieuwsgierig zijn naar de kokosbollen.


Dus ja, dan testen we de kokosbollen als eerste! Ik (Simone) kreeg de taak om deze te testen, want mijn man en ik houden wel van kokosbollen. Een tijdje terug kochten wij overheerlijke bollen op een marktje, dus de lat ligt lekker hoog. 😉

Ondanks dat de bakmixen dus perfect in de airfryer gemaakt kunnen worden, wordt de tijd/graden hiervoor niet vermeld op de verpakking. Wil je deze weten dan moet je die opzoeken op de website van HomeMade. Jammer, want ik denk dat er tegenwoordig onwijs veel mensen een airfryer gebruiken!

In de verpakking zit een zakje kokosbollenmix en een zakje pure chocoladedruppels.

Bij de mix hoef je alleen wat water toe te voegen en vervolgens meng je het tot een plakkerige massa. Nou; een kind kan de was doen!
Vervolgens maak je er bollen van.. tja dat vond ik dan wel weer een uitdaging! Op de verpakking staat dat je het met je handen kunt doen, dat gaat inderdaad wel maar als ik jullie was zou ik zeker een ijsschep gebruiken. Op die manier worden namelijk al je bollen mooi van dezelfde grootte.
Maar goed met de hand dus: vorm daarvoor een bol tussen je handpalmen, leg deze op je werkblad en druk de onderkant iets plat.

Op de website lees ik dat je de bollen zo in je mandje kunt leggen en dat deed ik dus ook;

kokosbollen

Vervolgens moeten ze 8-10 minuten bakken op 170 graden. Na 10 minuten kijk ik in het mandje en zijn ze nog erg bleek.
Uiteindelijk zijn ze na 14 minuten perfect goudbruin!

Maar uit het mandje krijgen is nog een klusje… want ze zitten vastgebakken in het rooster. Uiteindelijk lukt het me wel zonder ze kapot te maken, maar jullie zou ik zeker aanraden er een stukje bakpapier onder te leggen!

Dan smelt ik de chocolade au-bain-marie, ik voeg nog een half theelepeltje kokosolie toe want daarvan wordt deze vloeibaarder en decoreer ik er de bollen mee. Voor een uitgebreide uitleg over au-bain-marie: (klik op de link voor de pagina). Laat de chocolade helemaal smelten en roer goed door.

En qua smaak? Ze zijn overheerlijk!!

Conclusie

Heerlijke kokosbollen zonder al teveel moeite uit de airfryer!
Wel iets langer bakken en zeker met een bakpapiertje eronder.

1 Comment

  1. Anneke Wieringa 30 oktober 2017 at 10:56

    Klinkt goed. Nu nog een winkel vinden die ze verkoopt! De Coop en de PLUS bij ons in de buurt hebben het niet helaas.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.