TAK test: vegetarische nuggets

Op zoek naar vegetarische snacks ontdekte ik de nuggets van Vivera. Daarom nu in TAK test: vegetarische nuggets van Vivera. Volgens de verpakking behalve in pan en oven ook te bereiden in de airfryer. Dat willen wij natuurlijk wel even uitproberen!

Eerder maakte ik ze al klaar in de pan en toen bleek al dat je ze zeker niet te lang moet bakken, want dan worden ze droog. Met die kennis in mijn achterhoofd bakte ik ze in de airfryer XL, samen met krieltjes. Ik zet er dit maar even bij, elke airfryer bakt weer nét even anders. Bovendien zal het ook wel uitmaken of je ook meteen iets anders bereid.

Product:
Nuggets van Vivera, vegetarisch van soja en tarwe-eiwit
10 stuks, 250 gram

Bereiding
Ik bakte de nuggets met de krieltjes (het testresultaat volgt nog). De airfryer voorverwarmen op 180 graden. Krielen in het mandje met een beetje olie, tijd instellen op 13 minuten. Dan de krielen aan de kant en de nuggets erbij. Nog 4 minuten bakken en klaar!

Krieltjes test

Resultaat
De nuggets zijn lekker knapperig en helemaal niet droog (lekkerder dan uit de pan). Nadeel is wel dat ze zonder olie niet echt kleuren. Volgende keer toch maar een beetje inkwasten met zonnebloem- of olijfolie.
Lekker met een yoghurtdip, bijvoorbeeld met mosterd-dille, kerrie of groene kruiden.

Kritische noot
De nuggets bevatten nogal veel zout: 1,6 per 100 gram. Er van uitgaande dat de verpakking voor 2 personen, dan komt dat neer op 2,4 gram per portie.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid zout is 6 gram voor een volwassene. Een portie komt dan neer op 40% van de dagelijkse hoeveelheid en dat is best wel veel.

Conclusie:
+ knapperig en lekker van smaak
+ geen vet of olie nodig
+ snel en gemakkelijk te bereiden
– bakt niet bruin
– hoog zoutgehalte

* De grote foto is afkomstig van Vivera

6 Comments

 1. Hester 3 januari 2017 at 16:04

  Ik eet al heel lang vrijwel vegetarisch. Ik zou zeggen probeer de nuggets van de vegetartische slager eens: https://www.devegetarischeslager.nl/producten/informatie-over/kipnuggets
  Ten eerste vinden wij deze producten veel lekkerder dan die van Vivera, Bovendien is Vivera gelieerd aan Campina. onze kampioen op het gebied van de bio industyrie.

  1. Simone 3 januari 2017 at 16:51

   Dankjewel voor je tip! We gaan er eens achteraan 🙂

  2. Anne-Marije 21 februari 2017 at 14:58

   Volgens mij heeft Vivera niks met Campina te maken hoor. Misschien bedoel je Valess?
   Ik ben heel benieuwd naar de Nuggets, ik heb ze hier in de buurt nog niet gevonden!

 2. Hester 3 januari 2017 at 16:05

  sorry: bio industrie

 3. Josette de Quant 6 januari 2017 at 17:30

  Ideaal om de vleesvervanger in de airfryer te doen omdat ze inderdaad zo snel aanbakken in de pan. Ik heb gisteren de toscaanse carré’s van Albert Heijn erin gemaakt. Lekker knapperig ook en smeuig van binnen 🙂

 4. TAK test: voorgekookte krieltjes uit de airfryer - THE AMAZING KITCHEN 17 januari 2017 at 07:41

  […] de aardappeltjes voegde ik na 13 minuten ook nog de vegetarische nuggets (zie de eerdere TAK test hierover). Zij bakken 5 minuten […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.